Citroën AX 11 TE (1991)
Uitvoering | AX 11 TE |
Bouwjaar | 1991 |
Jaar van aanschaf | 1998 |
Ik heb em net met pijn in mijn hart verkocht. Onze Citroën AX. Initieel gekocht voor mijn vrouw als stadsautootje, maar na komst van onze kleine is zij de Xsara Break gaan rijden. Ik vanaf toen dus in de AX.
De oude versie, rammelende interieurdelen, versleten stoelen, maar al die jaren technisch erg betrouwbaar. Bovendien een werkelijk fantastische wegligging, lekker fel in de stad maar ook op de snelweg en heerlijke stoelen. Moet je es met 60 een drempel nemen.... het rijplezier van een eend wat mij betreft, maar dan zonder het open dak helaas.
Vergeet ook niet dat ie bijzonder veel laadruimte heeft waarbij de afstand tussen de wielbakken en de vlakke laadvloer ook erg handig zijn.
Ik heb bijzonder goedkoop gereden die 6 jaar dat ik em had: 10 euro wegenbelasting per maand, 15 euro verzekering, 1 op 20 aan benzine en zo"n 200 euro afschrijving per jaar!
Hij begon het afgelopen jaar te roesten en gezien alle snelwegkilometers die ik maak, moest er toch maar iets zwaarders en veiligers komen (Saab). Ik heb em prima kunnen verkopen aan iemand die de roest gaat aanpakken, dus ik hoop van harte dat ie nog lang meegaat.
Een aanrader!
Accu vervangen;
Slecht stationair lopen(verholpen na 2x garagebezoek);
Bedieningsknop van aanjager afgebroken;
Wat lekkage bij deurrubbers (verholpen)
Roest (voorruitstijl, balk onder portier en in achterbak);
versleten bekleding: