Citroën AX 10 E (1987) #2

Uitvoering | AX 10 E |
Bouwjaar | 1987 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Nog korter
Na mijn vorige AX total loss was verklaard ben ik snel op zoek gegaan naar een nieuwe auto, fietsen viel tegen. Ik kwam deze AX op marktplaats tegen voor maar liefts 120 euro. Hij was APK afgekeurd op de remleidingen. Omdat mijn vorige auto net nieuwe remleidingen had gekregen de gok gewaagd. De auto in Emmen opgehaald en op de handrem heel voorzichtig en langzaam naar huis gereden. Alles viel mee en na montage van de remleidingen van de oude wagen, plus het vervangen van de koplamp units was de auto APK gekeurd.
De 1.0 is nog lichter dan de 1.1. DIt resulteerde erin dat mijn wegenbelasting daalde van 11 naar 9 euro in de maand. Ook de verzekering ging iets naar beneden, dus het werd echt spotgoedkoop rijden.
Helaas heeft de 1.0 schrikbarend minder vermogen dan de 1.1. De 1.1 was leuk te rijden, de 1.0 niet. Altijd vol gas om maar met het verkeer mee te komen. Na 2 maand de auto op marktplaats gezet en gelukkig kunnen verkopen voor 375. Een leuke winst.