Citroën 2CV (1984)

autoreview

Citroën 2CV 6 Special (1984)

Signalement

Uitvoering2CV 6 Special
Versnellingen4, Handgeschakeld
Bouwjaar1984
Jaar van aanschaf2008
KM-stand bij aanschaf36.182 km
KM-stand laatst86.100 km
Lezerswaardering: 91%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

 • 47.500 km

In december 2008 deze mooie 2cv6 special aangeschaft.
De eend is voorzien van een nieuw chassis en de koets is geheel gespoten. Het is een plaatje, nergens roest of slechte plekken.
De auto rijdt heerlijk. Na aankoop meteen een rit van 160 km en dat ging probleemloos. Lekker rustig toeren (snelheid rond 90/95)

15 mei 2009
De eend staat bij de specialist, na een vallende dikke tak op de motorkap. Wordt weer vakkundig opgeknapt.

14 juni 2009
De eend is weer helemaal opgeknapt. Nieuwe motorkap, rechtervoorscherm, bobine en ook de voorportieren zijn uitgedeukt en gespoten alsmede de ventilatieklep. Deze heeft nu een rode kleur.
Zal wel de eend binnenkort laten taxeren.

Deze eend wordt dagelijks gebruikt voor woon/werkverkeer in de stad. Zeker in deze maanden veel met de kap open. De eend rijdt prima en redelijk zuinig. rond de 1 op 15 in de stad.

september 2009
Tijd voor een kleine update. Klein beurtje laten uitvoeren. Weinig bijzonderheden. Heb er nu 4500 km mee gereden sinds december. Verbruik tussen 1 op 15 tot 1 op 18. Veel opgestoken handen en regelmatig mensen die op me af komen om te zeggen dat dit wel een heel mooi exemplaar is. Heel veel met kap open kunnen rijden in de zomermaanden.

Oktober 2009
De eend is getaxeerd op een keurige 6250 euro

Februari 2010:
De eend is vanaf half december (na de eerste sneeuw) tot begin februari niet gebruikt. En de eend is weer APK gekeurd. Twee kapotte lampjes, een kapot achterlichtglas en een nieuwe band.

15 januari 2011
Nu 11.000 km in twee jaar gereden. Auto wordt dagelijks in de stad gebruikt. Laatste maand ook tijdens de sneeuw peiode. Ging prima, voordeel is het lage gewicht met het rijden door de sneeuw.
Binnenkort weer APK. Ben daar niet bang voor, want de eend verkeert in top conditie.

2 februari 2011
Vandaag is de eend weer gekeurd. Geen enkel mankement. We kunnen er weer een jaar tegen. Wat is het toch een heerlijk wagentje.

PROBLEMEN

 • 47.500 km

Na de aankoop toch wel de nodige zaken laten verhelpen door een specialist om de auto tiptop in orde te krijgen.
Nieuwe remschijven voor, (trillend rempedaal) ontsteking afgesteld, nieuwe kachelslangen en sloten vervangen.
In februari de eend laten keuren. De koplamp refelctoren zijn vervangen, (roest)achterrem cilinder vervangen en een nieuw dak met binnen sluiting.
Er is dus wel het nodige aan gebeurd, maar de eend is nu tip top in orde.

tiptop

 • 52.500 km

Deze week de eend onder handen laten nemen. Er waren een paar kleine roestplekjes. Deze zijn vakkundig hersteld en gespoten. Tevens 4 nieuwe velgen laten monteren. Ook een grote beurt en APK keuring. Dus wel nu de nodige kosten, maar de eend is weer in topconditie. Binnenkort opnieuw laten taxeren, ik verwacht nu een veel hogere waarde. (rond 7500 tot 8000)

Weer eens een update

 • 55.200 km

Het blijft genieten in deze auto. Probleemloos. De eend is in april getaxeerd op 8500 euro. Zal beinnenkort de foto's updaten.

 • 57.400 km

De laatste maand een aantal kleine reparaties. De voorste uitlaatpijp en uitlaatpot vervangen. Tevens een vreemde rammel. De voorste balk was door. Oorzaak, waarschijnlijk de vele drempels elke dag. Probleem is professioneel verholpen. Verder blijft de eend prima rijden.

Elektronische ontsteking

 • 58.600 km

Sinds een maand is de 2cv voorzien van de 123 ontsteking. De motor loopt rustiger, en start beter wanneer hij warm is. Lijkt wel of de trekkracht iets is toegenomen. Kortom goede investering.

Tussenstand

 • 61.200 km

Met het mooie weer, regelmatig ritjes gemaakt. Heerlijk met het dak open en voorin geen last van de wind. Motortje loopt alleen maar lekkerder met het warme weer. Verder geen problemen met de eend.

Apk

 • 64.750 km

Deze maand is de eend weer apk gekeurd. De volgende zaken zijn verholpen.
Nieuwe schokbrekers voor, fusee, lichtschakelaar en op de dorpel twee roestplekjes laten weghalen. Kortom, wel wat kosten.
De eend is weer in uitmuntende staat en kan er voorlopig weer tegen.

apk en groot onderhoud

 • 68.700 km

De afgelopen maanden is de eend goed onder handen genomen.
Allereerst een grote beurt in december.
Toen bleek er een gat in de bodemplaat te zitten. dit is in februari met de apk verholpen. Er is een nieuwe bodemplaat gemonteerd. De dorpels zijn ook behandeld. Ook zijn de voorschermen onder handen genomen. (links gespoten en rechts nieuw scherm) Tevens is het chassis volledig roestvrij gemaakt en in de tektyl gezet. Een flinke onkostenpost. De eend is weer in topstaat.

 • 75.000 km

De eend heeft weer voor twee jaar apk. Er is een kleine onderhoudsbeurt uitgevoerd en dit keer toch wel de nodige dingetjes. Uitlaatdemper, achterremmen, laswerk bij sleepoog, startproblemen etc. Dus wel een kostenpost van €800,- Oldtimer rijden kost natuurlijk wel wat aan onderhoud om de auto in uitstekende staat te houden, maar de dagwaarde blijft constant tot zelfs stijgend.
De eend blijft nog steeds heel goed bevallen. Deze week na de winterperiode eens een rit gemaakt. Ook een stuk flink doorgereden. Top lag met rustig windstil weer en 17 graden op ruim 125km. Motortje loopt perfect.

Update

 • 77.300 km

De eend is het laatste jaar wat minder gebruikt.
Onlangs is dynamo, stuurslot en accupool kabel vervangen.
Binnenkort wederom taxatierapport laten opstellen.

Update

 • 86.100 km

De eend nog steeds in bezit. Wel wordt de eend niet meer dagelijks gebruikt. Gisteren is de eend weer goedgekeurd en grote beurt laten uitvoeren. Motortje loopt weer perfect. Taxatie waarde €9000

2,8
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  2
 • Comfort
  3
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (28)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens