Chrysler Voyager 2.8 CRD SE Luxe (2005)

autoreview

Chrysler Voyager
Chrysler VoyagerChrysler VoyagerChrysler VoyagerChrysler VoyagerChrysler VoyagerChrysler VoyagerChrysler VoyagerChrysler VoyagerChrysler Grand Voyager - interieurChrysler Grand Voyager - interieurChrysler Grand Voyager - interieur

Signalement

UitvoeringVoyager 2.8 CRD SE Luxe
Versnellingen4, Automaat
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2008
KM-stand bij aanschaf170.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de huisregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Dit is mijn eerste MPV. Dat moet ik even vermelden. Ik kom uit een omega 2.5 dti executive waarin ik als zelfstandige badend in luxe mijn kilometertjes draaide. Maar ok: ik wil een groot gezin en dan moet je op een gegeven moment toch wat. Dit rijdt anders zullen we maar zeggen; een volledig andere insteek om auto te rijden. De eerste paar alinea’s ga ik dus hier even ongebreideld zitten zeiken, sorry.

Toen ik voor het eerst eens ging zitten in een voyager viel mijn oog meteen op het stuur.. ha! knopjes: 1-0 voor de Chrysler. Bij tweede inzicht blijken het allemaal knopjes voor de cruisecontrol te zijn: 5 stuks! aan/uit/resume-accelerate/coast/cancel. Hoe die amerikanen redeneren als ze een dasboard inrichten is voor mij een raadsel: dat kan toch ook met drie knopjes? hou je de andere kant over voor de radio. En drie (3!) hele knoppen pontificaal midden op het dashboard om de achterruitewisser te bedienen. De radio/navigatie heeft een mega scherm waar heel groot pijltjes op weergegeven worden, waarom nou geen kaart? Hij is wel heel nauwkeurig dus je komt wel waar je wezen moet. Ok.. geneuzel op de vierkante mm, ik geef het toe. Maar ik wil me verwend voelen in mijn autootje! Dat is hier niet het geval.

Zitpositie. Ik ben 2.03m. Wist u dat er eigenlijk geen MPV is waar je als lang persoon goed in zit? Dit was de minst slechte zeg maar. Ik heb er meteen een ASS fauteuil in laten zetten. Zelfs deze stoel/framecombinatie leidt er nog niet toe dat ik mijn benen goed kwijt kan. Ik moet dus iedere rit mijn schoenen uit doen om normaal in deze auto te kunnen zitten. Vreemd he?

Techniek: En daar gaan we weer: ’s ochtends op de losse afstandbediening (onder welke steen leven de chrysler technici?) de cv openen, op de bok klimmen, sleutel erin en vervolgens tot 4 huizen verderop de buren wakker maken als ik de 4 barkrukken tellende 2.8 crd start. Van MV motori, deze diesel. Viva Italia. Leven doet ie wel, daar is geen twijfel over mogelijk.

Ok, het is eruit. Dat lucht op. Heel therapeutisch, deze site. Bedankt Autoweek.

Dan nu vanuit het MPV rijders perspectief. Dit is een heel goed rijdende, mega grote MPV voor relatief heel weinig geld. De motor heeft power genoeg, geen raceauto maar ok: dat was ook niet de insteek. Als hij warm is is het interieur ronduit stil... als je rijdt! Bij het verkeerslicht komt de hele koets in resonantie door het zware blok. De automaat schakelt als boter. Ik heb er zelf geen last van maar ik kan me voorstellen dat een automaat in deze auto liever 5 trappen zou hebben ipv vier: hij overbrugt heel veel met de hydraulische koppeling.
Echte stoelen achterin waar ook volwassenen prima in zitten. Hier schieten de concurrenten vaak gewoon tekort. Je kunt er ook tussendoor lopen. Dat geeft mij een veilig gevoel: als ik ergens tegenaan rij kunnen de kinderen gewoon zonder handles en ander automatisch (doet ie het of doet ie het niet?) gedoe wegkomen. Je gaat anders denken als je van die koters hebt lopen. Advies: neem de 6 zitter. Dat geeft veel meer combinatiemogelijkheden dan een achterbank op de derde rij. Zo’n bank is ook niet te tillen!

Ook goed toepasbaar als oprit- en campinghut, deze auto. Kan ik van geen van mijn vorige auto’s zeggen. En dat is ook eigenlijk het gevoel bij deze auto: je koopt hem voor je gezin. Gezellig met z’n allen op pad. En de zakelijke kilometers doe je er ook mee. Even schakelen en dan valt het kwartje.

Hij verbruikt ongeveer 1:11. Ik ben geen laagvlieger maar ik trap toch stevig door. Hij weegt 1915kg, aanzienlijk meer dan een MPV uit de Sharan famillie.

PROBLEMEN

Weinig. De thermostaatklep van de motorkoeling was kapot. Dat is een dure grap want het is een complexe constructie die op een onbereikbare plek zit. Onderdelen zijn trouwens ten hemel gillend duur.

Andere Voyager rijders reageer hier eens op: als ik stevig rem heb ik het gevoel dat de achterkant me gaat inhalen als ik hem niet zorgvuldig recht hou.. Dat voelt niet lekker. Op de testbank zijn de achterremmen binnen de marge dus... Is dat normaal?

Verder hier en daar wat rammeltjes.. zoals ik al zei: even schakelen.

8,0
  • Betrouwbaarheid
  • Prestaties
  • Comfort
  • Kosten
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.