Chrysler Voyager 2.4i 16V SE Luxe (1999)
Uitvoering | Voyager 2.4i 16V SE Luxe |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Gaat nog als een trein
Na ca. 1,5 jaar gereden te hebben met deze auto eigenlijk alleen goede ervaringen.
We hebben deze auto heel snel gekocht omdat de vorige auto een paar dagen voor onze vakantie in 2008 kapot ging. Je moet (en wilt) dan ineens iets anders en deze stond per ongeluk te koop, zag er netjes uit, had een lage km-stand en was betaalbaar (ook nog altijd belangrijk).
Op woensdag gekocht, op vrijdag afgeleverd en op maandag de caravan er achter en dinsdag stonden we in Oostenrijk. Het enige dat verholpen moest tijdens de garantie was de sigarettenaansteker (nodig voor de navigatie-oplader).
Naast de normale beurten zijn er kosten geweest aan:
- stel velgen (van de sloop) en 4 nieuwe winterbanden;
- 2 nieuwe zomerbanden;
- motortje achterraam vervangen;
- remschijven vernieuwd (km-stand 150000);
- stel nieuwe achter-schokbrekers;
- accu (bij km stand 169000).
Het verbruik schommelt zo rond de 1:10-11, erg redelijk dus, maar we rijden dan ook rustig.
Voor de rest rijdt deze auto zoals je mag verwachten, hij is niet erg snel maar komt wel redelijk goed mee. De wegligging is redelijk, hij helt niet over maar wil in bochten wel wat rechtdoor. De besturing is zeker voor een Amerikaans ontwerp redelijk direct. Schakelen gaat goed maar is zeker niet sportief. Het zicht rondom is goed, mede door de hoge zitpositie.
Comfort is nadat we andere zwaardere schokbrekers hebben laten monteren goed, daarvoor was er te weinig demping en hadden vooral de achter-passagiers veel last van drempels.
En nog steeds
Eigenlijk is er helemaal niets te melden over de afgelopen 1,5 jaar.
Wat er aan gedaan is:
- grote beurt met nieuwe distributieriem;
- 2 nieuwe zomerbanden
Gewoon doorgaan
Update 2013: eigenlijk weinig nieuws, we rijden gewoon door, er zijn nog steeds geen rare dingen gebeurd. Krijgt wel steeds netjes alle benodigde onderhoud. Bij 270.000 km achter nieuwe remtrommels, de oude waren gewoon versleten.
Verkocht
Nu toch verkocht.
Nog niet omdat hij versleten was, maar gewoon omdat het toch wel een zware auto is en we de ruimte nu niet nodig hebben.
Dan moet je ook voor het verstand durven kiezen en is zo'n auto niet meer economisch de juiste keuze.