Chrysler Neon 2.0i 16V LE (2000)

Uitvoering | Neon 2.0i 16V LE |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Chrysler is het automerk waar ik al lang ’gek van ben.’ Bijna alle modellen spreken mij enorm aan. In mijn vriendenkring rijdt bijna iedereen in een Chrysler. Eind 2005 kocht ik een schitterende Neon in Breda. Weinig kilometers, dealer onderhouden, helemaal schadevrij en een prachtige kleur: Champagne bruin. Van het begin het eind heb ik enorm genoten van de auto.
Hij is niet echt langzaam, verbruik is zeer netjes, stoelen zitten heerlijk en het standaard stereo-geluid in de 2e generatie Neon is absurd goed. In totaal is hij twee keer bij de garage geweest. Gewoon voor de APK en een kleine beurt. Eigenlijk heb ik bijna geen extra kosten gehad aan deze auto. Een nieuwe remschijf is het enige wat ik kan noemen. De Neon is van binnen netjes ingericht. Alles is overzichtelijk en modern ingedeeld. De Neon ziet eruit als een moderne Amerikaan. Bij het terugzien van oude foto’s mis ik mijn Neon enorm. Had hem het liefst gehouden voor ’de boodschappen.’ Het enige wat ik niet begrijp aan deze fijne auto is dat er standaard geen ABS op zit. Ik vind dat je NOOIT mag bezuinigen op veiligheid. Cruisecontrol of andere luxes zijn niet van levensbelang, maar ABS wel.
De Neon heeft mij NOOIT laten staan en is voor mijn gevoel dus een betrouwbare auto. Moet wel zeggen dat ik erg zuinig op hem was. 2 keer per door de carwash, 2 keer per week stofzuigen en cockpit sprayen.
Omdat ik lange afstanden afleg wilde ik graag een grotere auto met automaat. Daarom heb ik 2 weken geleden gekozen voor de uiterst luxe en grote Stratus uit 2000. Met wél ABS en meer ruimte voor mijn benen. Misschien dat ik er een gastank in gooi. Dat wilde ik ook doen met de Neon alleen rijdt deze Chrysler niet zo goed op LPG heb ik me laten vertellen.
Niet echt veel problemen. Wel vond ik de Neon niet zo goed in het remmen. Deed erg lang voordat je volledig tot stilstand kwam. Heb dit met mijn huidige Chrysler, de Stratus, ook weer. De vering hoorde ik vaak bij koud weer. Verder vind ik de vering niet echt Chrysler. De Neon is één van de meest Europese geveerde Amerikanen die er is. De liefhebbers van dijnen en zweven kunnen beter een Stratus of New Yorker kopen. Vandaag de dag zie ik de Neon nog regelmatig rijden, en nog steeds trekt deze mooie wagen mijn aandacht. Misschien dat ik er ooit nog één koop uit 2003 voor mijn vriendin. En dan het liefst weer in die champagne bruine uitvoering!