Chevrolet Spark 1.0 LS BiFuel (2012)
Uitvoering | Spark 1.0 LS BiFuel |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Spark Bi fuel rijden voor 5 cent per km
Ik ben nu 4 weken de gelukkig bezitter van een spark bi fuel. In een gezellig appelgroen kleurtje. Mijn vorige auto was een suzuki Jimney. Een ontzettend leuk mooi en decoratief autootje. Zoiets wat enorm op valt en waarmee mensen je overal herkennen. Zeker omdat ik ook nog een band met een foto van mijn kat achter op de auto had. Ik was erg blij met Jimney maar er was een probleem. Hij drinkt namelijk nog al veel. Met de stijgende benzine prijzen werd dat steeds vervelender. Bovendien rijd ik voor mijn werk voort aan 400 of 500 km per week. Daarom werd het tijd om op zoek te gaan naar iets nieuws.
De eisen waren hoog ik wilde iets wat weinig dronk en er leuk uit zag. Liefst een beetje opvallend.
Het werd een Appel groene Spark chervolet. Eigenlijk was de keus vrij beperkt. Gas is met elektriciteit het goedkoopste per km en de spark. Is een van de goedkoopste nieuwe auto's op de markt. voor 10.500 euro is hij compleet. In ieder geval was dat voor 1 juli. Ondertussen zijn er overheidsregels veranderd. Ik heb de luxe uitvoering met chroom en meegespoten spiegels. Natuurlijk licht groen om op te vallen.
Ondertussen heb ik sparkie 1 maand. Ik heb 3000 km gereden. De gemiddelde verbruikskosten zijn ongeveer 0,05 per km. Bij Jimney waren ze 0,15 cent per km.
Het tanken van gas is wel een stuk lastiger dan benzine. Maar na wat oefening lukt het. Zelfs onhandige personen. Ik ben namelijk vrij onhandig en heb niet veel kracht in mijn handen. Het dopje er strak genoeg opdraaien lukt desondanks wel. Soms is het 2 keer proberen maar uiteindelijk lukt het. De slang er over een zetten en een kwartslag rond draaien kan soms ook 2 pogingen kosten. Als dat gelukt is hoef je alleen de knop langer in te drukken en word hij zo getankt. voor 13 of 14 euro heb je een volle tank. Daarmee kan ik 300 km rijden. dat is dan wel voornamelijk snelweg en stukje stad.