Chevrolet Spark 1.0 LS BiFuel (2012)

Chevrolet Spark
Chevrolet SparkChevrolet SparkChevrolet SparkChevrolet SparkChevrolet SparkChevrolet SparkChevrolet SparkChevrolet SparkChevrolet SparkChevrolet SparkChevrolet SparkChevrolet SparkChevrolet SparkChevrolet SparkChevrolet SparkChevrolet SparkChevrolet SparkChevrolet SparkChevrolet SparkChevrolet SparkChevrolet Spark

UitvoeringSpark 1.0 LS BiFuel
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

Mijn ervaring met de Spark.

De Peugeot had 325.000 km op zijn teller en het werd tijd om uit te zien na een andere auto. Omdat ik de meeste km maak voor het woon werkverkeer en daarbij alleen in de auto zit, was het niet nodig om weer een grotere auto aan te schaffen. Dus werd de jacht op een nieuwe auto geopend.

Diverse opties onder de loep genomen en uiteindelijk gekozen voor de Spark. De gas uitvoering af fabriek, i.c.m. een aantrekkelijke actie van Chevrolet, heeft de doorslag gegeven om voor de Chevrolet te kiezen. Ik heb gekozen voor de 1.0 LS Bifuel met een John Gold cruisecontrol en een Parrot bluetooth carkit als extra opties. De auto gekocht bij de BOVAG merk onafhankelijke garage waar ik al klant was.

Voor de Peugeot betaalde ik € 118,= per maand aan wegenbelasting en de verzekeringspremie zou plm. € 30,= per maand goedkoper uitvallen. Tot 2014 dus een voordeel van plm. € 150,= per maand.

Op 9 januari 2012 is mijn Spark in de kleur coconut champagne afgeleverd.

Inmiddels 5 maanden en 11.000 km gereden. Mijn ervaringen zijn enkel positief. Ik heb met mijn lengte van 1.85 meter een riante zitplaats achter het stuur. Hierbij is de ruimte achter mij beperkt, maar dit is te verwachten bij een auto van dit kaliber. De problemen die ik lees bij het gas tanken, herken ik niet. Het tanken is mogelijk zonder de benzinedop te verwijderen. Wanneer je de benzinedop verwijdert, dan gaat het helemaal probleemloos. De Spark is geen snelheidsmonster, maar komt goed mee in het verkeer.

De meeste km zijn gemaakt over 80 km wegen. Waar mogelijk maak ik gebruik van de cruisecontrol. Het gemiddelde gas verbruik over 11.000 km is 14,95 km/l. Het benzine verbruik hiernaast is 139.50 km/l. Zie verbruiksmonitor.