AutoWeek.nl heeft je steun nodig

Chevrolet Matiz 0.8 Pure (2005)

Chevrolet Matiz 0.8 Pure (2005)

UitvoeringMatiz 0.8 Pure
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2010

De blauwe Cocon

Omdat ik lekker zuinig en goedkoop wil rijden vorig jaar een Matiz gekocht.de 0.8 pure in fel blauw

Na een jaartje rijden zal ik mijn bevindingen hier eens neer zetten.Heb zoveel negatieve ervaringen gezien..

Hij is inderdaad niet snel,en dat is eigenlijk mijn voornaamste kritiek.Dat ze bij de stoplichten zitten te duwen omdat het maar niet op wil schieten.Maar uiteindelijk kom ik er wel.

Op de snelweg kun je rustig 120 rijden,en is zowaar zelfs stil te noemen.en dat voor zo'n klein ding.Ik heb bovendien niet het gevoel dat ik onveilig zit,maar ik ben toch niet zo'n angsthaas..Ik vind hem verder best lekker rijden.

Ruimte voor mij alleen is er genoeg.Bagageruimte is ieniemienie,maar dan de bank maar plat.

Ik had hem ook wat zuiniger verwacht.1 op 19 wat de dealer zegt klopt dus niet.zeg maar 1 op 14 gemiddeld.

Grote kosten gelukkig ook nog niet gehad,maar ik heb hem ook nog amper een jaar.Alleen wat kleine ergernissen,zoals water wat via de antenne naar binnen komt.
is opgelost,kapotte koplamp,remklauw los,en een piepende v snaar.Niks spannends,maar moet wel weer ervoor weg.

Zou ik hierna weer een Matiz kopen?nee,want de volgende mag toch wel iets vlotter zijn.
Verder vooralsnog prima autootje

update

Matiz heeft een grote beurt gehad en er was verder niks bijzonders aan de hand.Het blijkt een heel betrouwbaar autootje te zijn.Hij doet precies wat ie moet doen:Starten en rijden.
Hij rijdt bovendien nog steeds lekker zonder rare bijgeluiden.Het grootste struikelblok wat mij betreft zijn de matige prestaties.Uitkijken met inhalen dus..,maar als de kosten laag blijven ben ik dik tevreden.

jaartje verder

Na een jaar rijden kan ik alleen maar zeggen dat deze blauwe cocon 't prima heeft gedaan.Beurtje en apk.Verder niks.Hij start meteen,ook afgelopen winter met strenge vorst,rijdt goed,geen bijgeluiden,zuinig.Ik rij voorlopig dus maar ff door.Lekker goedkoop.(Al is het niet de snelste en meest flitsende verschijning op de weg...)Zolang de kosten laag blijven ben ik dik tevreden.

7,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Sub-reacties inklappen
  • 0
Nog Gefeliciteerd met Uw aankoop.!
Wij rijden sinds 12-01-09 in een chevrolet matiz, dan 1.0 liter met volle tevredenheid.
Probleempjes zoals kraakjes lampjes die aangaan in houden van motor, komen en gaan weer.
Eigenlijk spreken wij vollof over de auto, nog geen noemenswaardige problemen gehad, nu 30.000km gereden in 2½ jaar hij houdt zich goed, ook met 4 volwassene en bagage voor een week vakantie.
Helaas is de auto niet waarde vast, echt een vreselijk groot minpunt.
Hopelijk nog veel veilige probleemloze kilometers voor uw matiz. Succes.
  • 0
Fijn om te lezen dat u auto niks mankeerde bij de grote beurd.
Onze matiz krijgt 5 november eerst een gratis wintercheck van chevrolet.
En in december wordt onze gekeurd voor een grote beurd en apk.
Hopelijk mankeert die van ons ook niks want onze teller staat middels op 68.000dkm
Overigens het verbruik van u matiz daald dat nog?.. of blijft het gemiddeld 1.14
Groet en succes verder.
  • 0
Hoi, ik las je reactie net pas.
Onze matiz verbruikt ook geen druppel kwa olie betreft.
En het verbruik is bij onze matiz wel fors te noemen wij rijden voornamelijk korte stukjes en als ik 1 op 13 haal is het mooi. Nog geen 400km op een tank.
  • 0
Ik wil er een op LPG kopen maar toch maar beter / zuiniger merk.