Chevrolet Cruze 2.0D 150pk LT (2010)
Uitvoering | Cruze 2.0D 150pk LT |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
meer dan tevreden ....
in 2010, op zoek naar een nieuwe wagen, met de vervanging van mijn Astra door een "verse" Astra in mijn achterhoofd door een vriend, en daarna door het snuffelen op het internet, beniewd geworden naar de Cruze. Het model (zeker in wit) beviel me meer dan de Astra. Aan een auto van 150pk die 210km/u kan zou ik nooit mijn geld geven dacht ik, maar hier stond hij, mét vele opties, mooie 17" velgen, 225 banden, groter dan de Astra én nog 2000 euro goedkoper dan de Astra 1.7 DTI-110pk in mijn hoofd.
Zo werd hij dus verliefd en bestelde, mét GPS ...
Na 4 maanden wachten en het betalen van een "onbeduidende" 18.250 euro all-in werd hij de mijne en na 47.000 km kan ik er over meepraten ...
Hij ziet er (voor mij) heel erg goed uit, blijkbaar ook voor anderen want zowat iedereen is vol lof over buiten- en binnenkant ... maar hij verkoopt blijkbaar niet echt veel ... voor "imago" moet je minstens 10.000 euro meer ophoesten en dat doen vele mensen blijbaar met de glimlach.
De motor is krachtig en aangenaam en draait slechts 2000 tpm bij 120 km/u, daar hou ik van. Hernemingen doet hij ook vlotjes en met gemak met een leuke duw in de rug maar een 0 tot 100 sprinter is het niet ... Cruzen ligt hem beter. Hij kan mee vanaf een goeie 1000 tpm, mijn ouwe (trouwe) Astra-tje 1.7 DTI is dood onder de 1800 tpm. Reisroutes van 100-en kilometers zijn een makkie.
De nieuwere versies hebben 6 versnellingen en dat is niet echt een luxe, door de lange spreiding en de (heerlijk) lage toeren in hoogste versnelling is het toerentalverval bij het opschakelen bij mijn 5v iets te groot en moet bij steverige hellingen wat meer opgejaagd worden.
Ik rij erg rustig en doe het met 6,2 échte liters/100km (continu meting gedurende 47.000km).
Hij rijdt "als een grote", confortabel, weinig bandengeruis en erg weinig windgeruis. Hij rijdt erg stabiel en voelt veilig aan, ook bij 160 km/u (meer deed ik nog niet). Het is waar dat de plastics in het interieur niet die van de zelfverklaarde "premium" merken zijn maar het is OK. Een variabele stuurservo zou de lichte waas rechtuit bij hogere snelheid kunnen wegwerken maar nooit voelt het slecht aan. De vering is betrekkelijk "droog" wat op slechte weg voor sommigen een minpunt kan zijn, in dat geval maakt de vering ook soms wat "bijgeluiden".
De suitcase-crusher-kofferbak-beugels zijn uit de tijd maar wie maalt daar nu om.
Buiten een klein gekend probleempje met een stekker onder de voorstoel ("code 95" voor de ingewijden) geen enkel probleem gehad.
Er wordt wel wat gerecupereerd op de onderhoudsprijs vind ik. Om de 15.000 km naar de garage is uit de tijd en 200 euro elke 15.000 en 400 euro elke 30.000km is gewoon te veel. Eens uit garantie (3 jaar!)zal elke 30.000 zeker volstaan.
Voor mij ook belangrijk, hij scoort in de euro-n-cp crashtest globaal beter dan BMW 3, Mercedes C en Audi A4.
Globaal gezien ben ik zeer zeer tevreden en aangenaam verrast door deze wagen en zijn ongewone verhouding value for money die je m.i. nergens anders kunt evenaren.
Als ik morgen moet kiezen is het zowiezo dezelfde ... deze keer mét lederen interieur.
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties4