Chevrolet Aveo 1.4 16V Style (2006)

Chevrolet Aveo
Chevrolet AveoChevrolet AveoChevrolet AveoChevrolet AveoChevrolet AveoChevrolet AveoChevrolet AveoChevrolet AveoChevrolet AveoChevrolet AveoChevrolet AveoChevrolet Aveo - interieurChevrolet Aveo - interieur

UitvoeringAveo 1.4 16V Style
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2010

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

* de auto is gekocht in 2014 en niet in 2010! Op een of andere manier kan ik dat niet aanvinken.

Nadat ik in 9 maanden tijd heel veel elektronische malheur - what's in a name- heb gehad met een Citroën C4 Coupé, heb ik deze ingeruild op een Chevrolet Aveo Sedan. Doordat ik het helemaal gehad heb met Fransozen, wilde ik een auto van Japanse of Koreaanse makelij, liefst een B-segmenter met minimaal 4 deuren, redelijke bagageruimte en airco. De keuze voor een Aziaat is natuurlijk gestoeld op het gegeven dat deze auto's over het algemeen betrouwbaar zijn.

Na een klein rondje zoeken op internet kwam ik toevallig op een Aveo uit. Deze voldeed aan de eisen die ik stelde: minimaal 4 deuren, een lel van een kofferbak en een airco. En met een mooie km.stand met NAP, en de boekjes keurig afgestempeld. Dat sommige opties die de Citroën wel had op deze auto ontbreken, doet me niet veel. Zo heeft de Aveo geen Climate control,cruise control of parkeersensoren achter. Maar het zij zo. Wat er niet op zit kan ook niet kapot.

Dat een Chevrolet een andere auto dan een Citroën is, mag wel duidelijk zijn. Waar de C4 wegen glad streek, ligt de Chevy toch een stuk steviger op de weg. De 1.4 motor uit de rekken van Opel/GM is voldoende toereikend voor de auto. Het vebruik is ongeveer 1 op 15, waar de Citroën met veel pijn en moeite 1 op 11,5 haalde. Ook weegt de Chevy zo'n 300kg. lichter, wat resulteert in lagere wegenbelasting. Mooi meegenomen dus, want van het bespaarde geld gooi ik mooi de tank vol.

Al met al kan ik zeggen dat deze "Koreamerikaan" me positief verrast heeft. Ik hoop dat ik deze auto nog een hele lange tijd heb.