BYD Tang (2023) #2

UitvoeringTang
Bouwjaar2023
Jaar van aanschaf2023

Van Tesla naar Byd

Omdat je ze bijna nooit ziet rijden en er (volgens mij) nergens een review uit de praktijk is te vinden besloten ik om deze te schrijven.

Omdat de kilometers aardig aan het oplopen waren en er kosten aankwamen aan onze Tesla Model S, besloten we om op zoek te gaan naar iets anders.
We zochten iets met voldoende ruimte, elektrisch, genoeg vermogen, een hogere instap en de mogelijkheid om incidenteel een aanhanger te kunnen trekken.

Omdat we een zeer gunstig voorstel kregen van de dealer, een redelijke inruilwaarde en het bedrag dat erbij kwam interessant was, hebben we de gok maar gewaagd.
(Ook gezien de resterende garantie de komende jaren)

De eerste bevindingen op het gebied van rijeigenschappen zijn verrassend positief. De binnen afwerking vind ik persoonlijk zelfs beter dan die van onze andere auto (Ford Explorer PHEV).

Op het gebied van software moet je flexibel zijn, maar het is bruikbaar in de praktijk. Deze auto beschikt niet over Apple CarPlay, maar door een Android box (Carlinkit) aan te sluiten, is dit wel mogelijk.

De auto kan alleen 1-fase laden, maar dit heb ik nog niet als een probleem ervaren. Door dat we op 7 kW kunnen laden (3 x 40A huis aansluiting) op 1 fase en omdat je in de praktijk de auto niet helemaal leeg rijdt, is dit voldoende.

Gezien we de auto nog maar een paar dagen hebben later meer.

10,0