BMW Z3 coupé 3.0i (2002)

autoreview

BMW Z3 coupé
BMW Z3 coupéBMW Z3 coupéBMW Z3 coupéBMW Z3 coupéBMW Z3 coupéBMW Z3 coupéBMW Z3 coupé - interieurBMW Z3 coupé - interieur

Signalement

UitvoeringZ3 coupé 3.0i
Versnellingen5, Sequentiële Automaat
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2002
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Ik heb deze BMW Z3 Coupé 3.0 Automaat nu een jaar en rijd nog elke meter met plezier. Alleen het starten van de motor zorgt al dat m´n dag goed begint. BMW heeft met z´n 3.0 liter 6 in lijn motor erg goed werk afgeleverd en de Z3 Coupé heeft dan ook altijd kracht over. Deze auto rijdt als een Kart en je moet je dan ook inhouden om hem niet als zodanig te gebruiken op de openbare weg. Dankzij z´n redelijk grote bagageruimte is hij ook redelijk geschikt voor dagelijks gebruik. Veel mensen kennen deze auto overigens totaal niet en je hebt dan ook overal behoorlijk bekijks. Wat me opvalt is dat hij bij hoge snelheden bijzonder vast op de weg ligt. Dit in tegenstelling tot mijn vorige BMW, die boven de 200 kilometer per uur wat licht aanvoelde. De Z3 Coupé ligt ook nog boven de 220 als een blok op de weg. Ben er helaas nog niet aan toe gekomen om hem op z´n top te rijden, maar wat niet is kan nog komen ;-)

PROBLEMEN

Helaas is het uitrustingsniveau niet zo hoog als je zou mogen verwachten van een auto van dit bedrag. Zo was er geen Xenonverlichting te krijgen en is de Airco handmatig te bedienen. Ook is er geen af-fabriek geluidsinstallatie te krijgen en loop ik dus altijd met het frontje van m´n radio te zeulen. Ander minpuntje is dat de tank veel te klein is en het verbruik behoorlijk hoog, waardoor de actieradius zeer klein is. De stoelen zitten overigens wel perfect en de standaard stoelverwarming is geweldig. Qua afwerking merk je wel dat je met een auto uit Spartanburg USA te maken hebt en niet met een degelijke Beierse bak. Hier en daar kraakt er wel eens wat, zeker als het droog is, en de dingetjes kunnen allemaal net ietsjes rechter. Gelukkig zijn dit minimale onvolkomenheden.

3,8
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  4
 • Kosten
  2
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens