BMW X5 xDrive40d High Executive (2017)

BMW X5 xDrive40d High Executive (2017)

UitvoeringX5 xDrive40d High Executive
Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2018

Fijne wagen

De x5 aangeschaft, demo wagen, nog geen jaar oud. Ik kende alle specs van de volvo xc90 uit mijn hoofd, maar 1 bezoek aan de bmw dealer was genoeg om me van gedachten te doen veranderen. Dat de Volvo dealer zei 'Dat mensen een xc90 kopen voor het gezin en als de kinderen dan wat ouder zijn, dan kopen ze weer een echte auto', hielp ook mee.
De 'tank' rijdt heerlijk. Hij is snel, je hebt perfect zicht door de hoge zit en door opties zoals lane departure warning, dode hoek waarschuwing en HUD, slalom je soepel over de weg. Met deze auto rijd ik ontspannen in de linkerbaan. Ben niet echt een sportieve chauffeur, maar met deze wagen voelt 120km/u als 60 in een middenklasse wagen (reed hiervoor 4 cilinder vw diesel).
Op de autobahn is 160 prima snelheid. Auto blijft volkomen stabiel zelfs bij 200 km/u, maar zo hard vind ik zelf niet relaxed.
Minpunten zijn er ook. Bmw zou premium moeten zijn. Nou, nee dus. Het interieur kraakt en rammelt in de winter. Teveel rubber en plastic dat uitzet en krimpt. De Harman/Kardon stereo stelt weinig voor. Speakers rechts zit een trilling in. Derde zitrij heeft vanaf de aanschaf een defect (stoel komt niet omhoog).
Qua specs is de auto vrijwel geheel compleet. Ik kende alleen de folder van de xc90, had ik de x5 beter bestudeerd van tevoren dan had ik een sportstuur (gewone stuur is te dun) en adaptive cruise genomen.
Qua look (kleur en extra aankleding exterieur kan niet mooier IMO) en motor (x drive, 313 pk, twin turbo) 5 sterren. Volgende keer echter een BMW van 3-4 jaar oud (gezien de minpunten die niet acceptabel zijn bij een aanschafprijs van dit niveau).