BMW X5 M50i (2023)
Uitvoering | X5 M50i |
Bouwjaar | 2023 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
Prachtige teleurstelling
Ik heb begin februari de sleutels van mijn nieuwe BMW X5 M50i gekregen. Mijn eerste echt nieuwe auto sinds 2005, daarna alleen nog maar jonge tweedehands.
Mijn vorige auto had ik in juli 2022 al ingeleverd om wat extra inruil te krijgen, in de tussentijd heb ik in onze FJ Cruiser rondgereden en dat was bepaald geen straf.
Na enkele weken in de BMW viel me een geluid op, dat bleek een differentieel te zijn. Ook liet de stoelbekleding van de zitverlenger los. Vooral het eerste vond ik best erg voor een nieuwe auto. Inleveren was geen optie omdat het goed gemaakt kon worden aldus de dealer. Na reparatie draaide ik de snelweg op en het geluid was er gewoon nog steeds, een paar dagen later liet de bekleding ook weer los.
Omdat ze geen passende leenauto voor me kunnen vinden (ik ben nogal aan de maat…) duurt het ondertussen al weer een week. Ze lopen harder als je een nieuwe auto komt kopen, maar dat zal overal zo zijn. Toch had ik in deze prijsklasse anders verwacht. Ze moeten toch ook aan de toekomst denken.
De M50i is op zich een geweldige auto, maar ik heb de eerste keer van reparatie een week in een X5 45e rondgereden en dat is eigenlijk best onthaastend en nog voldoende snel ook. Ik had misschien op de nieuwe X5 50e moeten wachten. Maar ja, dat dashboard…
Wordt vervolgd!
Update
De auto is verkocht aan een derde partij, met vermelding van de reden van verkoop.
Ekris Lelystad negeerde op een gegeven moment mijn verdere vragen, exit dus.
Daarna een Porsche Cayenne E-Hybrid laten importeren bij Porsche Duitsland vandaan.
Porsche Nederland behandelt mijn auto alsof hij hier gekocht is, erg netjes.