BMW X1 sDrive20i (2021)
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2021 |
Jaar van aanschaf | 2022 |
Eerste BMW X ervaring
Na altijd sedans gereden te hebben heb ik na de laatste 2 Volvo’s ( S80 D4 automaat en S60 2.5 automaat) de keuze gemaakt voor een demo BMW X 1 2.0 High Executive.
Bouwjaar 2021 gekocht in 2022 bij Story Nijmegen met 10000km op de teller. Voor mij was dit ‘n grote overstap maar ik wilde ‘n hogere instap. De auto heeft werkelijk alle denkbare opties en ‘n afneembare trekhaak voor de caravan van beladen 1500 kg. Ik ben tevreden met deze BMW maar moet nog steeds wennen aan deze kleinste BMW-suv. Hij is snel en het verbruik is netjes ( ca. 15 km op 1 liter). De sportstoelen zitten uitstekend maar omdat de auto een sportonderstel heeft voel ik bijna iedere oneffenheid, dit was vooral de eerste maanden heel erg wennen. Ik heb voor een zeer acceptabel bedrag gedurende de eerste 5 jr ( of Max. 100000km) het onderhoud afgekocht, behoudens banden en remschijven. Ronduit slecht vind ik het gedoe met de afneembare trekhaak, moeilijk afneembaar. De auto is voor 4 personen best ruim en zoals eerder weergegeven zijn de vele accessoires ‘n heerlijke beleving. Hij trekt mijn caravan uitstekend, maar soms voelt het niet goed wanneer de voorwielen spinnen ( bij fors accelereren ). Dit vind ik ‘n heel duidelijk minpunt. Ik heb ‘n anti-marterapparaat bij de BMWdealer laten inbouwen, maar inmiddels is er een heel grote hap uit het isolatiemateriaal onder de motorkap weggevreten. De 4cylindermotor klinkt mooi, vooral bij sportief rijgedrag. Ik denk nog enkele jaren door te rijden met deze auto maar zal daarna toch echt kiezen voor een 4x4 ivm de caravan. Over de dealer ( De Maassche te Echt) niets dan lof.