BMW X1 sDrive18d Corporate Lease Edition (2015) #3
Uitvoering | X1 sDrive18d Corporate Lease Edition |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
BMW X1 sDrive 18D
September 2015, einde van lease van mijn Mercedes was in zicht. Wat nu?
De keuze is beperkt tot 7 merken en geen MB meer...
Renault : valt af
Toyota : valt af
Ford : valt af
Volkswagen : liever niet
Volvo V60 kanshebber maar klein
Audi A4 st. kanshebber maar te lange levertijd
BMW 2 en 3 serie beide kansrijk...
Maar zowaar, ook de nog te introduceren X1 staat in de lijst !
De dealer had nog weinig informatie, introductie pas 24 oktober. blijkt dat er een paar (duitsland?) demo auto's rondreden...direkt afspraak gemaakt en volgende dag rijden. Gaaf ! Wij waren direkt 'verkocht' ! Wat een mooie stoere auto, ruim van binnen, rijdt uitstekend en naar eigen smaak samen te stellen.
De keus was snel gemaakt, een 18D met handbak, immers nog in 2015 te leveren en dus 20% bijtelling. Gekozen voor een X-Line uitvoering met Executive pakket en nog enkele zaken, oa, panoramadak, donkere ramen en chroom dakreling, auto in kleur zwart met Canberra beige bekleding, een mooie combinatie volgens ons. Op 1 oktober op de bestelknop gedrukt en 10 december konden we hem ophalen, viel met levertijd mee dus.
Inmiddels ruim 600 km achter de rug.
Wat valt op:
Zeer stille auto, alleen bij koude motor is dieselgeluid waar te nemen. Krachtig, voelt sterk en snel aan. Mooi afgewerkt interieur. Ondanks het ‘kleine’ scherm toch prima af te lezen en voldoende informatie. Ik moet wel wennen aan het iDrive systeem… enkele functies vreemd. (opslaan geheugen, sommige instellingen..). Prachtige sfeerverlichting icm de lichte bekleding en glazen dak maakt het in het donker zeer fraai van binnen. Na uitzetten van de auto blijft het contact nog aan staan, dus radio, navi, verlichting , alles doet het nog totdat je nogmaals op de knop drukt of indien je de auto op slot doet, niet handig.
De eerste tankbeurt was bij 610 km, er ging 40 ltr in…1:15. Dit moet volgens mij nog wel zuiniger kunnen. ( met mijn MB B 200cdi reed ik 1:17.5)
Wel erg leuk zijn de reacties, als een van de eerste met een X1 zie je regelmatig de hoofden draaien en ook al een paar duimen mogen ontvangen.
Ik ga proberen mijn bevindingen over de X1 hier neer te zetten