BMW M3 (2016)
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2016 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
M3 30 jahre
Medio 2016 werd bekend dat BMW ter ere van het 30 jarig bestaan van de M3 500 M3 30 jahre zou gaan leveren waarvan 10 in Nederland. Ik heb toen de laatste van de 10 te pakken weten te krijgen.
Op 18 november 2016 heb ik de M3 opgehaald bij De Maassche in Echt, had enige vertraging wat de keramische remmen bleken er niet op te zitten dus die zijn bij de Maasche achteraf er op gezet.
Alle 30 jahre M3's hebben de kleur Macau blauw wat donker paars is. Ik zou zelf die kleur niet gekozen hebben maar staat de M3 toch wel mooi maar dat is uiteraard smaak.
Ik rij 10.000 km per jaar met de M3 tussen april en oktober, in de winter staat de M3 binnen en rij ik er niet mee.
3 en een half jaar verder
Ik heb nu dus 3 jaar met de M3 gereden en dat waren geweldige kilometers. Ik heb achteraf bij BMW een M-sport uitlaatsysteem er op laten zetten en vorig jaar is de M3 getuned door AC Schnitzer (via de Maassche).
De M3 heeft nu 510 pk en 650 nm.
Op vochtig wegdek krijg je het vermogen domweg niet op de straat maar bij mooi weer is er niets leukers dan deze M3. In tegenstelling tot de RS6 kan je met de M3 wel de bergen in en is de M3 bijna een skelter.
Er is in die 30.000 km nog niets kapot gegaan, wel net nieuwe achterbanden erop laten zetten na 30.000 km dus.
Verbruik tot nu toe 1 op 8,6 met slechste resultaat 1 op 6,0 en beste resultaat 1 op 11,1....
Wat fijn is in de M3 is dat je alles zelf kan afstellen: schakelsnelheid, dempers, stuur, geluid en jouw instelling dan op kan slaan.
Het geluid is met de M-sport uitlaat erg mooi maar ook dat is uiteraard smaak.....
Bijna 5 jaar in bezit
Ik heb de M3 alweer bijna 5 jaar in bezit en heb er nu bijna 50.000 km mee gereden. In de winter gaat de M3 de loods in dus ik rij er april-oktober mee en ook alleen zakelijk.
Er is eigenlijk nog niets kapot gegaan in die bijna 5 jaar, 1 keer de achterbanden gewisseld en dat is dan alles.
Ik heb in de nieuwe M3 greden maar rij denk ik nog wel een paar jaartjes door in deze fijne auto.
Ook alweer bijna 6 jaar oud!
Ik had mezelf beloofd maar 10.000 km/jaar met de M3 te rijden tussen april en oktober, in de winter netjes in de loods. Dat laatste doe ik nog steeds maar ik rij nu wel iets meer met de M3. Ook de M3 verveelt nooit, ik kijk wel stiekum naar de M3 Touring maar ben nog steeds erg gelukkig met mijn 30 Jahre M3. De tuning door AC Schnitzer heeft de M3 wel een stukje sneller gemaakt voor al boven de 100 km/u en het geluid is met het Performance uitlaatsysteem echt heel erg gaaf. Verbruik is bij rustig rijden 8 liter/ 1 op 12,5 en dat is voor 500+ PK heel erg netjes.
Foutloos
De M3 heeft op een paar km na de 70.000 km bereikt en is eigenlijk foutloos. De rammel in het rechterportier is nu echt verdwenen en verder maakt de M3 geen slag verkeerd. Wel is de DSG af en toe een beetje nukkig op lage snelheid maar dat schijnt erbij te horen. Ik vind de nieuwe M3 te zwaar (250 kg zwaarder!) en clean, is echt richting RS6 gegaan, de M3 touring weegt bijna net zoveel. Dus ik rijdt ook door met deze M3, de M3 lijdt ook amper van de zomermaanden waarin ik de M3 gebruik.
Ingeruild op nieuwe M3 Touring
Na 8.5 jaar en ruim 90.000 km heb ik afgelopen donderdag de 30 Jahre M3 ingeruild op een nieuwe M3 Touring, zie mijn nieuwe review.
Deze M3 komt te koop bij de Maassche in Echt. Ik heb er dus 8.5 jaar mee gereden, alleen in de zomer. De M3 ging in oktober-november mijn loods in en kwam er in maart weer uit.
De M3 is voorzien van een M-sport uitlaatsysteem en een AC Schnitzer tuning naar 510 PK en 650 Nm. Meer krijg je ook amper op de vloer met de achterwiel-aandrijving.