BMW i3 60Ah (2015) #2

autoreview

BMW i3 60Ah (2015)

Signalement

Uitvoeringi3 60Ah
Versnellingen1, Automaat
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2021
KM-stand bij aanschaf71.000 km
KM-stand laatst72.000 km
Lezerswaardering: 37%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Aanschaf

 • 72.000 km

Na in december 2020 onze Opel Ampera te hebben ingeruild voor een Hyundai IONIQ electric besloten we afgelopen maand om ook onze benzine-auto te verkopen en volledig elektrisch te gaan. Er moest iets terug komen wat voldoende actieradius had voor ritjes rond huis en woon-werk (12 km enkel).
Eigenlijk voldoet elke elektrische auto op de tweedehandsmarkt hier wel aan. Daarnaast had ik nog wat andere wensen:
- aanschaf maximaal EUR 12.500
- nieuwprijs binnen subsidiegrens
- goede bouwkwaliteit
- dynamisch rijdend pré
- geen huuraccu
- aansprekend design (persoonlijk)
- snelladen mogelijk
- van bodem af elektrisch pré

Met deze wensen blijven er weinig opties over. Van oorsprong ben ik een BMW-liefhebber, dus al gauw begon ik naar een i3 te kijken. Helaas bleken deze nog vrij veel geld te kosten, zelfs de vroege bouwjaren. Ook nog gekeken naar een e-Golf, maar daar geldt hetzelfde voor. Ook vind ik het design van een Golf te neutraal. We hadden geen haast, dus ik besloot de markt even in de gaten te blijven houden.

Op een gegeven moment kwam ik via Marktplaats een interessante i3 op het spoor, met veel opties en een aantrekkelijke prijs. Helaas nog wel iets boven budget, maar toen de auto even later afgeprijsd werd sloeg ik mijn slag.

4,8
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  4
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (4)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens