BMW i3 60Ah (2015) #2
Uitvoering | i3 60Ah |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
Aanschaf
Na in december 2020 onze Opel Ampera te hebben ingeruild voor een Hyundai IONIQ electric besloten we afgelopen maand om ook onze benzine-auto te verkopen en volledig elektrisch te gaan. Er moest iets terug komen wat voldoende actieradius had voor ritjes rond huis en woon-werk (12 km enkel).
Eigenlijk voldoet elke elektrische auto op de tweedehandsmarkt hier wel aan. Daarnaast had ik nog wat andere wensen:
- aanschaf maximaal EUR 12.500
- nieuwprijs binnen subsidiegrens
- goede bouwkwaliteit
- dynamisch rijdend pré
- geen huuraccu
- aansprekend design (persoonlijk)
- snelladen mogelijk
- van bodem af elektrisch pré
Met deze wensen blijven er weinig opties over. Van oorsprong ben ik een BMW-liefhebber, dus al gauw begon ik naar een i3 te kijken. Helaas bleken deze nog vrij veel geld te kosten, zelfs de vroege bouwjaren. Ook nog gekeken naar een e-Golf, maar daar geldt hetzelfde voor. Ook vind ik het design van een Golf te neutraal. We hadden geen haast, dus ik besloot de markt even in de gaten te blijven houden.
Op een gegeven moment kwam ik via Marktplaats een interessante i3 op het spoor, met veel opties en een aantrekkelijke prijs. Helaas nog wel iets boven budget, maar toen de auto even later afgeprijsd werd sloeg ik mijn slag.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties5