BMW 540i (2017) #2

BMW 540i (2017)

Uitvoering540i
Bouwjaar2017

Geweldige auto

Tot eind 2022 heb ik met deze 540i mogen rijden, wat een geweldige ervaring! In totaal bijna 70.000 km gereden zonder enige storing of dat er zaken kapot gegaan zijn.
De auto ook veel ingezet voor lange ritten over de autobahn waar hij echt tot zijn recht komt, wat een geweldige 6 in lijn motor gecombineerd met een geweldig goede transmissie. Als optie waren er flippers achter het stuur maar er is geen moment noodzaak om zelf te willen schakelen. De verschillende rijstanden, vooral sport plus zijn geweldig. Stoelen (comfort plus vanuit High exec pakket) zitten super goed, ook voor echt lange ritten. De verbruik cijfers bij ritten over autobahn waren overigens wel echt hoog, ca 1 op 6 waardoor je wel weer snel aan de pomp stond. Verbruik in Nederland op de snelweg was best netjes voor een auto met een 3 liter 6 cylinder, met ca 1 op 11 a 12, afhankelijk van je rijstijl.
Elke ochtend als ik de auto startte hield ik de deur op een kier om even naar het geluid van de 6 in lijn te luisteren. Sinds nov 2022 is de BMW vervangen door een volledig elektrische auto: een Porsche Taycan, die ik ook nog wel even in een review zal zetten.
Het was dat er nog geen nieuwe 5 serie beschikbaar was, anders was dit zeker een logische vervolg keuze geweest.
Mocht je in de markt zijn voor een 540i dan zou ik adviseren dit te doen, deze auto levert echt geweldig rijplezier!