BMW 535d Touring High Executive (2006) #2
Uitvoering | 535d Touring High Executive |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Ik ben sinds 2 weken terug in het bezit van n bmw na een '00 320ci steptronic waar k zeer tevreden over was en na een nissan X trail ,wat ook een goede wagen was heb k nu gekozen voor een bmw 535d touring full option,1 van de redenen was dat k terug een automaat wou.En toen ik deze zag staan was ik onmiddelijk verkocht,wat een mooie combo(mijn mening ;-)) en hij is werkelijk nog als nieuw vanbinnen en vanbuiten,dit zijn de specificaties:
-carbonzwart exterieur
-beige nappaleder
-volledig M-pakket met daarin o.a. M-bumpers en sideskirts, M-sportonderstel, M-sportstuur,18 duim M-velgen (Styling 135) met 245, M-dorpellijsten, M-voetsteun, zwarte hemelbekleding,
- verwarmde en geventileerde comfortzetels,15 voudig elektrisch verstelbaar
-servotronic snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging,
-zelfdimmende binnen en buitenspiegels
-lichtpakket enz...
Ervaringen:
De wagen lost al vanaf de eerste meters mijn(hoge) verwachtingen in,het comfort is zeer goed,wel sportief comfort(M ophanging)maar echt van een hoog niveau(misschien mede door de uitstekende comfortzetels en hij accelereert zo soepel(en snel) dat het bijna niet te geloven is dat het een diesel is,ook qua geluid kan je niet merken dat je met een diesel op pad bent hij is muisstil(je hoort de banden altijd meer als de motor en zelfs dit valt heel goed mee.
Verbruik:
Naar gelang de stand van het gaspedaal kan het varieeren tussen 8.5 en een goede 13.5l/100km waarbij die 8.5 gewoon meerijden is met het verkeer dus geen economyrun toestanden en die 13.5 (heel) goed doorrijden met ook enkele(zeer) snelle stukken tussen.
Prestaties:
Dit is natuurlijk de echte reden waarom je een 535d neemt en niet een van zijn kleinere broers.
Het is gewoonweg verbluffend met welk bijn vanzelfsprekend gemak hij versnelt op eenvoudige vraag met je rechtervoet,ik heb hem nog niet tot tegen zijn begrenzer gereden maar 250km/u haalt hij zeer makkelijk,het is bijna ongeloofelijk welke evolutie dieselmotoren de laatste 10 jaren hebben doorgemaakt.
Problemen:
Tot nu toe niets en gezien vorige ervaringen verwacht k er ook niet veel(hopelijk).
Ongeveer 6 maand geleden heb ik m'n 535d verkocht en een e93 330d in de plaats genomen.
Vooral door de komst van de nieuwe 5 en ook door de km stand,met 125k kon ik er nog een mooi bedrag van krijgen,hij was perfect in orde en was dan ook snel verkocht.
De laatste 3 maand wel wat problemen gehad,maar die zijn allemaal opgelost natuurlijk.
Eerst m'n pano dak,een gekende 'ziekte'(er is mij verteld dat in elke e61/x3/x5/e91 het pano dak vroeg of laat stuk gaat wat niet zou mogen natuurlijk en wat ook wel een vrij kostelijk grapje is jammer genoeg.
dan een beetje later 2 modules/computers die in de kofferruimte steken stuk,alle lampjes en meters van de wagen gingen flippen(ook een waarschuwing op de i-drive) maar ik kon nog verder rijden gelukkig.
En dan als laatste weer een week of 3 later m'n navigatie computer stuk(het deel waar je de dvd/muziek cd's insteekt in de middenconsole),hij las de navigatie dvd niet meer,weer een kostelijk grapje natuurlijk maar zo'n auto moet in orde zijn als je hem verkoopt.
Ik heb de sterren qua betrouwbaarheid dan ook aangepast.
Toch mis ik de auto wel,qua rijden/comfort ongetwijfeld de beste auto die ik al gehad heb tot nu toe.
De nieuwe eigenaar is er goed mee natuurlijk.