BMW 530i (1993)
Uitvoering | 530i |
Bouwjaar | 1993 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Na 5 jaar met veelplezier in een sportieve Nissan te hebben gereden, werd mijn belangstelling voor comfortabele auto’s steeds groter.
Vooral na een zon-overgoten vakantieritje door duitsland en polen vorig jaar werd het voor mij wel tijd voor iets anders.
Na wat overwegingen is mijn oog gevallen op een bmw 530 aut.(e34) uit 1993,
via een verkoopsite gevonden in arnhem.
Na een eerste uitgebreidde kennismaking was het voor mij wel duidelijk, deze gaat het helemaal worden!!!
Volgens diverse mensen vrij bijzonder omdat de eerste niet altijd de beste is, zeker in de klasse uit ’93 en met 2 ton op de teller.
Doorgaans is deze km-stand totaal geen probleem voor deze auto’s, mits deze goed onderhouden is.
Na een paar dagen diverse afwegingen te hebben gemaakt heb ik deze auto een week later gekocht.
De auto is in perfecte staat, zit goed in de lak en compleet met alle dealerstempels en facturen van diverse reparaties uit het verleden.
Het grote comfort en rijkwaliteit van deze auto hebben toch wel indruk gemaakt.
Zeker voor een auto van 1993 is deze 530 executive automaat erg luxe uitgevoerd.
4 electr.ramen,houten interieur, climacontrol (links en rechts apart regelbaar!) leeslampjes voor en achterin, boardcomputer en veel meer.
Misschien niet doorslaggevend voor een eventuele aankoop, maar toch...
Verder afgezien van de uitvoering is de 530 echt een absolute toerwagen.
De achtcilinder is volledig op zijn taak berekend en heeft altijd vermogen genoeg voor een inhaalsprintje hoewel hij dit door het rustige interieur niet uitlokt.
Ondanks dat de bmw perfect geluidsgeisoleerd is is de v8 echt een streling voor het oor, zeker in combinatie met een 5 traps automaat.
Veel mensen hebben altijd hun bedenkingen als het gaat om een v8 motor en het brandstofverbruik.
Het verbruik van deze v8 heb je totaal zelf in de hand, bij rustig rijden en gebruik van cruise control is best 1:11 haalbaar, en 1:7 in de stad is haalbaar, maar eenmaal het gaspedaal gevonden wordt ie gauw onzuiniger.
Maar daar staat wel een ongelooflijk rijplezier tegenover.
Door de ruime afmetingen is het een ideale reisauto voor gezin en hun bagage.
Maar ook perfect voor trekken van caravans of zwaar beladen aanhanger.
eigenlijk een confortabele allerkunner met door z’n gewicht van 1500 kg de wegligging van een sportieve coupe.
Verder is dit voor mij een auto voor erbij omdat ik tevens een auto van de zaak rijdt.
Hierdoor heb ik de 530 niet iedere dag nodig voor woonwerk verkeer waaardoor het brandstofverbruik voor mij minder belangrijk is.
Geen bijzonderheden
Heb de auto pas een week en kan er nog weinig over melden.
Bevindingen in nabije toekomst volgen nog.
Voor meer reviews en bevindingen zie diverse bmw clubs op internet.