BMW 530e Business Edition Plus (2022)
Uitvoering | 530e Business Edition Plus |
Bouwjaar | 2022 |
Jaar van aanschaf | 2022 |
Heerlijke reisauto
Ik ben niet zo lang van stof, maar de auto bevalt uitstekend, het is een heerlijk stille reisauto die gemakkelijk versneld, ik rijd zoveel mogelijk kilometers elektrisch. Heb nu ruim 2.000 km volledig elektrisch gereden wat neerkomt op 55% van de totaal gereden kilometers. Dat kan met een reisafstand woon/werk van 66km. Actieradius in de praktijk is dus een kilometer of 36, waarvan het grootste deel op de snelweg. Binnen de bebouwde kom is een grotere actieradius mogelijk.
Wat mij in positieve zin écht opvalt is de naadloze samenwerking tussen elektromotor en benzinemotor de tijd dat ik niet volledig elektrisch rijdt. De automaat is ook fantastisch en schakelt perfect. Hiervoor een Audi A6 gereden, daar was de automaat ook heel erg goed, maar eerlijk gezegd is deze automaat toch nog beter en benaderd de perfectie.
Stoelen zijn ook erg goed, zitten heerlijk. Infotainment is super te bedienen, mede dankzij I-drive ook zonder je ogen van de weg te halen. Gelukkig nog fysieke knoppen voor de meest gebruikte opties. Kortom: Top!
Ruim 30k
Een jaar en 33000km verder sinds de aanschaf. Ruim 20.000km volledig elektrisch gereden. Het is een heerlijke reisauto, recent nog tripje Hamburg (Duitsland) gedaan. Ook op de autobahn erg in zijn element, dan is de verhouding elektrische kilometers op de rit natuurlijk heel anders dan het gemiddelde van 60%. Maar het tekent voor mij wel weer het grote voordeel van de plug-in hybrid. Vaak worden ze weggezet als slechtste van 2 werelden. Voor mij is het in de praktijk het beste van 2 werelden. Al had ik liever een rijbereik van 80-100km gehad. Dan kan ik naar mijn werk altijd volledig elektrisch rijden ipv 60% van de rit. Voor de lange ritten of een niet werkende of bezette laadpaal heb je dan je brandstofmotor nog achter de hand.