BMW 525i touring Executive (2000)

BMW 525i touring Executive (2000)

Uitvoering525i touring Executive
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2008

Na me 3e turbo te hebben opgeblazen bij mijn V40 was ik het een goed zat met deze auto.na 2 jr deze auto gereden te hebben met veel ellende moest ie het veld ruimen.
Ik zoeken naar een andere...tja..? de keuze is reuze tegenwoordig he.
Ik wou in iedergeval weer groter en een station en bezine(km maken we niet zoveel meer) en het allerbelangrijkst...geen turbo meer a.u.b...voor de V40 heb ik een omega V6 gereden,wat een heerlijke wagen was dat zeg..dus optie 1.. een van de laatste omega s .
optie 2...passat v5 ook hele mooie wagens
optie 3...volvo V70..ja dit schijnen echte volvo s te zijn en geen imitatie zoals de v40.
Maar ik heb ook nog vrouw die nog het meeste rijdt in deze auto(woon-werk)
De meeste mannen kennen het wel vrouwen kijken naar de buitenkant en mannen vooral onder kap.
De omega vond mijn vrouw dus helemaal niks..een ouwe lullen auto(ikzelf vind van niet}.
de passat te gewoon en volvo hebben nou ook weer niet zulke hele goeie ervaringen mee met de dealer plus het feit dat V70 nog best duur is 2e hands.
Dus mijn wederhelft zat mee te speuren op internet..heyy wat dat 3 serie touring
Ik zeg..dat is te klein schat..op dat moment dacht hey 5-serie.wat zullen ze daar nu voor vragen..en toen kwam ik deze tegen we gingen kijken en van binnen en buiten in ongekende goede staat..en toen even een proefritje..me vrouw zag het al aan me deze wagen toverde een big smile on my face.Ik dacht deze is voor mij.
Ik heb de wagen nu pas 4 weken dus ben misschien een beetje voorbarig met deze review kan nu nog weinig zeggen over betrouwbaarheid en evt kosten.
Er is nu 2000 km mee gereden en je voelt gewoon dat deze wagen goed in elkaar steekt..Me eerste BMW en zeker niet de laatste dit had ik zoveel jr eerder moeten kopen...update volgt nog..

geen..wagen heeft nog grote beurt gehad voor verkoop.
alles werkt e n doet het prima.
ik had wat krasjes op achterbumber en deukje aan zijkant.gelijk laten maken.

Zo we zijn weer een 10000 km en heb meer meer gereden met deze wagen dan ik in gedachten had.
Niks anders dan lof voor deze wagen behalve het gebruik dan maar dat wist ik van tevoren maar ik moest wel ff wennen van een dieseltje van 1 op 15 dan deze wagen die gewoon 1 op 9 rijdt.
Maar zoals zoveel mensen zeggen je krijgt er ook zoveel voor terug en dat is waar.
Elke keer is het genot om erin te rijden en elke keer denk...wat was die volvo(V40)een rammelbak vergeleken met dit.
soms rijdt ik over bepaalde drempels heen(buiten de bebouwde kom)
met een km of 80 a 90 waarbij de wagen echt geen krimp geeft dit hoefde ik echt niet die volvo te proberen want dan brak er weer is wat en zat ik in de achtebak.De Bmw geeft je een bepaalt gevoel.Ja het zal wel dat freude am fahren gevoel zijn.
En alles werkt nog perfekt alles doet het nog perfect en dat voor die leeftijd.en als hij wat nodig heeft dan zegt ie het.b.v.een lampje achter of check oil level.hij vraagt en jij zorgt.
een paar weken geleden ping(check brakes linings) op de boardcomputer.
ja ik dacht in eerste instantie remvloeistof maar het waren me blokken en schijven voor.Zeiden ze bij Bmw(renova waalwijk)
Achter was ook niet zo top meer.
Gelijk maar laten vervangen en ze hebben hem gelijk nagelopen.
kosten voor 4 nieuwe schijven+blokken 750 eurie.
ben keurig geholpen overigs.Heb in december mooie standaart 16 inch velgen van marktplaats geplukt en nieuwe winterbanden erop.
rijdt iets softer en zoekt wat meer op hogere snelheden.
Ik heb het gevoel eindelijk een goeie wagen in bezit te hebben.
Alleen als ik toch weer richting de 20000 km per jr gaat me volgende toch weer een diesel worden en zeker weer een Bmw(530).
bedankt voor de leuke reacties.
Hoop echte liefhebbers bij Bmw

Einde verhaal

Hallo heren daar ben ik weer met een update.
Met slecht nieuws maar gelukkig ook goed nieuws.
Om te beginnen het slechte nieuws.Wat goeie opmerking is van ron is idd de auto overgescheven en verkocht aan een opkoper gister(fi 10/7) terminste wat er van over was.
Ja mijn goede lieve vriendin reed 2 weken geleden hier het straatje uit met een stapvoets gangetje en voor dat ze het doorhad kwam er een mercedes sprinter van rechts met een gangetje of 40 precies voor me rechter voorwiel mijn wagen inzetten.ik zal de foto s er maar niet op zetten want die doen pijn.
Overstuur belde ze me op...gelukkig had ze niks en me zoontje zat er gelukkig niet in...toen ik aan kwam ter plaatse zag ik eigenlijk al dat me beemer eigenlijk al total loss was.door de klap stond heel me neus krom en me radiator was ook leeggelopen.wagen laten afslepen naar renova te Bladel waar het schadeherstel zit.door de klap was aan plaatwerk heel de neus gewoon opgekrult zijschermen moterkap bumper en koplampunit kapot.en dat was alleen zichbare schade.later werd bevestigt radiator airco maar het ergste chassisbalken krom.je begrijpt het al total loss.
Dit deed en doet me nog steeds pijn omdat ik eindelijk een heerlijke wagen had waar ik heel veel plezier van had en probleemloos was.het enigste minpuntje was dat ik heel veel bij de pomp stond met deze wagen.Maarja wat wil je met 25000km per jr en wagen die 1 op 9 loopt hakt er wel in.
En nu het goede nieuws de wagen was gelukkig goed verzekerd.
En krijg een hele mooie dagwaarde terug zelfs de expert vond het hele mooie wagen.het is nooit leuk als je wagen total wordt gereden en zeker niet de spanning en sorres erna je zit van de ene op de andere dag zonder auto en leenauto wordt niet vergoed als je auto total loss is.
En nu moet je op jacht naar andere auto.
Ik had nooit gedacht dat ik moe zou worden van auto s zoeken.kijken,en rijden..
Ik heb veel proefritjes gemaakt afgelopen weken..maar om lang verhaal kort te maken vandaag ben ik geslaagt vamorgen maakte ik eerst nog een proefrit in een 330D sedan uit eind 2004 met 180000 op de teller.een schakel wat echt ongelooflijk hard gaat..wat een koppel...maarja het is geen 5 im had vorige wk ook al in een 3 serie coupe gereden en wist het eigenlijk toen al..ik zat naar lucht te happen als een goudvis..zo benauwd kreeg ik het.
maar vanmiddag heb ik mm eindelijk gevonden en gekocht in Veldhoven.In die 2 wk tijd heel veel wagens gezien maar deze pakte me in een zilvere 530D met alles erop en eraan.
na me laaste proefritje vanmiddag wist ik zeker deze is het.
en hoop ik deze heel lang goed te houden...
Dit is dan ook de laatste review van deze Beemer hierboven op de foto s welke ook werkelijk prachtig was..