BMW 525i Executive (1994)
Uitvoering | 525i Executive |
Bouwjaar | 1994 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Opzoek naar m’n 1ste auto. Wat zal ik doen? Heel erg getwijfeld tussen Alfa’s, jonge Peugeot’s. Was kijken naar een AR 156 bij een occassion dealer in Den Haag. Toen kwam ik deze tegen. Malediven-blauw. Voor deze auto een kleur, die je in NL niet ziet. Ik tenminste niet. Nog niet tegengekomen. Zie toch wel redelijk wat BMW 5-series rondrijden uit de periode 93-95, maar niet in deze kleur. Maakt ’m heel bijzonder en staat de auto ook erg goed. Wat me verbaasde over de auto, was de staat van onderhoud. Tot een 3/4 jaar daarvoor, volledig BMW onderhouden. Lak in top staat. Gaat hier wel om een ruim 13 jaar oude auto. Ik meteen proefrit gevraagd. Die Alfa was helemaal uit me beeld verdwenen opeens. Na de proefrit was ik meteen verkocht. De geruisloosheid is gewoonweg indrukwekkend. Executive II uitvoering. Alles elektrisch. Zelfs het zonnescherm achter!! En een zijdezacht schakelende automaat. Het enige wat ik een beetje jammer vond, was de slappe afstemming van de auto. Over 2 weken op vakantie naar Zuid-frankrijk. Ik ben benieuwd!
Nul! Heb de auto wel laten checken bij een BMW-specialist. Van Den Hengel in Amsterdam. Inspectie 2. Niks uitgekomen. Alles loopt goed. Geen roest, niks dat aan vervanging toe is. Top staat.
Veranderingen:
om de soepele afstemming te wijzigen is het volgende gebeurt:
Aanschaf 2dhands M5-velgen. En dan bedoel ik de 1ste generatie M5-velg. 4-delig met schoepenblad. Van 195 gegaan naar een breedset. 225 voor. 245 achter.
En de auto is netjes bijna 4 cm verlaagd. Combi van Koni & Eibach.
Uitkomst:
Wauw, wat een verandering. Auto is niet superstug, wel veel meer dan de originele afstemming natuurlijk. Maar wat een verschil.