BMW 525i (1989)
Uitvoering | 525i |
Bouwjaar | 1989 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Wat bevalt? Ooit in een BMW gereden? Voor hen die, net als ik, BMW altijd al mooie auto’s heeft zien bouwen, eigenlijk zelden erin reed: ’t wordt tijd!
Ik heb sinds het behalen van mijn rijbewijs en een autorijdvriendelijk salaris van alles gereden, maar zou voor geen goud meer wat anders dan BMW willen rijden (oke, echte exoten daargelaten). Voor mijn werk rijd ik ook regelmatig in auto’s van allerlei makelij (van klanten), maar ben toch altijd weer blij als ik naar huis toe rijd in de 5.
Een standaard 5-serie rijder ben ik, zo die al bestaat, trouwens niet. De hoogstens 5 km van huis naar werk zetel ik ook in Beierse makelij en zodoende moet ik eigenlijk elk weekend wel even de Beamer uitlaten, want al merk je het alleen aan het verbruik, hij is niet voor de stad gemaakt.
De 6 cilinders voorin kunnen je pas echt behagen op 80-, 100-, 120-km wegen en alles wat meer op Autobahn gaat lijken. Met die uitjes kom ik op zo’n 17000 km per jaar hooguit, wat alweer niet bepaald het kenmerk van een 5-rijder is.
Desalniettemin zou ik werkelijk iedereen een auto als de mijne aanraden, al moet je wel rekenen op hoge maandelijkse kosten qua MRB en verzekering. Kost wat, heb je ook wat. Overigens: met mijn vele stadkilometers lust mijne toch meestal niet meer dan 1 liter op de 9 kilometer. We praten hier wel over een 13 jaar oude automaat die bijna anderhalve ton auto meesleurt!