BMW 520i Touring (2019)

BMW 5-serie Touring
BMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie Touring

Uitvoering520i Touring
Bouwjaar2019
Jaar van aanschaf2023

Hulp

Hulp

Jawel een review. Ik schrijf eigenlijk nooit een review maar als ik op zoek ga naar een andere auto dan lees ik ze wel altijd. Dat is eigenlijk niet eerlijk en daarom 'hulp' boven mijn eerste review.

Ik probeer in ieder geval dit eerste jaar de review bij te houden zodat toekomstige 5 serie touring kopers er wellicht iets aan hebben.

Dit is mijn vierde BMW en tot nu toe ook de grootste. Doet mij denken aan de grote Citroën XM break van mijn ouders destijds. Ook donkerblauw en ook met een zee aan ruimte.

Afgelopen weekend de eerste aardige rit gereden naar Oostende in België. Door Zeeuws Vlaanderen en over de moderne Belgische wegen met trajectcontroles en flitsers.
1 km te hard en hoppa €59 armer dus oppassen.

Gelukkig komt het geweldige headup display goed van pas icm de verkeersborden herkenning ( die overigens weleens mis is ). Fijn dat er ook Apple CarPlay in zit dus flitsmeister doet zijn werk wel goed.

Niet dat deze 5 uitnodigd tot hard rijden, je zoeft eerder rustig naar je bestemming. Dat is meteen het grootste pluspunt voor mij als 55+ ‘er. Het niet meer jakkeren en gassen is zo fijn en scheelt nauwelijks tijd.
Deze BMW zorgt voor rust en regelmaat en door het comfort van hoog niveau, het rustige interieur en ook dankzij de soepel schakelende automaat ben je voor je het weet relaxt op de plaats van bestemming.

De krappe toerit van de parkeergarage was even wennen met dit bakbeest maar ja het fijne stuur en goede overzicht door het royale glas rondom zorgden voor een snelle entree in de parkeergarage.
De achteruitrijcamera met mee bewegende spiegels werkten prima zodat ik kaarsrecht achteruit in het parkeervak stond.

Heel fijn, de nieuwere motor in mijn 520i is net zo zuinig als in mijn vorige BMW.
Met snelheden rond de 105 een verbruik van 1 op 16 is zeker goed te noemen.

De eerste indruk is dat dus positief en een bevestiging dat ik de juiste auto heb gekocht.

Na enkele volgende ritten meld ik mij weer.
Overweeg je een goede gebruikte 5 te kopen dan is er in ieder geval nu een review van een tevreden gebruiker bij.

Zuinig

Snelweg rit.

Met de afschaffing van de tijdelijke korting op benzine in aantocht vind ik het fijn om te weten dat de 5 serie best zuinig is.
Met 1500 toeren bij ruim 100 km/h op snelweg en 2000 toeren ‘s avonds met 130 drinkt mijn touring ongeveer 1 liter per 15 à 16 kilometer.

Aangezien dit soort ritten bij mij het meest voorkomen is dit verbruik in mijn ogen best zuinig te noemen.