BMW 520d Touring High Executive (2012) #4

autoreview

BMW 520d Touring High Executive (2012)

Signalement

Uitvoering520d Touring High Executive
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2014
KM-stand bij aanschaf34.500 km
KM-stand laatst38.500 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

De eerste 4000 km

 • 38.500 km

De leasedirecteur belde op: of ik mijn courante Peugeot 508 SW wilde omruilen tegen een minder courante (want: prijzige) BMW 520d HE Touring. Die stond stil in de pool en daar was-ie te duur voor. Omdat ik geen bijtelling meer over mijn leaseauto betaal en het meerbedrag gecompenseerd werd, was de keuze niet heel moeilijk.

Inmiddels zo'n 4000 km mee gereden in een kleine 8 weken. Ik moest wel even omschakelen, letterlijk want dit is een handgeschakelde bak. En ik was blij met de theoretische 184 pk, maar met 1685 kilo schoon aan de haak is het echt geen raceauto, het valt zelfs een beetje tegen. Wat helpt is het sportprogramma aanzetten (incl vering) en dan wil ie wel beter. Maar in 95% van het woon-werkverkeer heeft dat geen enkel nut.
Na mijn eerste volle maand rijden kreeg ik een overzicht van mijn verbruik ten opzichte van een soortgelijke (!) auto. Toen bleek dat ik maar liefst 40,8 procent zuiniger reed! Ik heb de bewuste directeur maar gemaild dat ik de rijstijl die bij een directieauto hoort nog niet helemaal onder de knie heb :)

Feitelijk:
- motor = voldoende maar verwacht geen overweldigende prestaties.
- Comfort is goed.
- Uitrusting prima, alleen ik had voor 62 mille wel inklapbare buitenspiegels gehad willen hebben op een dergelijk brede auto.
- Uitstraling natuurlijk plus-plus-plus, alhoewel ik mij nog steeds geen typische 5-rijder beschouw.
- Verbruik is prima als je bereid bent in forenzenverkeer mee te sukkelen en in Eco-Pro modus te rijden, dan scoor ik gemiddeld boven de 1 op 20.
- Zitten is voor mij (1.65m) vrij lastig in te stellen: of ik zit in het stuur, of ik zie de hele onderkant van de display niet of ik kan niet lekker bij de koppeling. Volgende week de zomerbandenwissel maar eens vragen of ze een oplossing hiervoor hebben.
- Reizen ga ik komende week doen met een weekend Luxemburg voor de deur met 3 collgea's erbij + nog even naar Brugge voor de zaak. Ik houd jullie op de hoogte.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (4)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens