BMW 520d Touring Executive (2006) #2

BMW 5-serie Touring
BMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie - interieurBMW 5-serie - interieurBMW 5-serie - interieur

Uitvoering520d Touring Executive
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2007

Vooral geen Panorama dak

Ik ben over het algemeen zeer tevreden over de 520dA Touring. Echter ik heb veel problemen gehad met de afvoer van het opendak waardoor er water in de auto komt. Dit schijnt toch regelmatig voor te komen. Inmiddels is het reeds 3x gerepareerd.

Recentelijk is het dak spontaan gesprongen. Ik was erg verbaasd dat het dak niet gelaagd is voor de veiligheid. Het dak is in duizenden stukjes uit elkaar gevallen maar gelukkig had ik het zonnescherm dicht want er zaten 3 kleine kinderen op de achterbank.
Een bekende van mij is het zelfde overkomen met een zelfde type dak.

De volgende keer waarschijnlijk wel weer een 5-serie maar zeker geen dak.

Veel fijne KM's gereden echter veel onderhoud.

Ben een paar jaar verder en heb veel comfortabele KM's achter de rug. Ik heb de standaard 16" velgen (ook dezelfde set voor de winterwielen)wat niet de mooiste combi is maar wat het comfort ten goede komt.

De automaat, met navi en bluetooth worden onderweg veel gebruikt.

Ik zou eigenlijk graag nog een jaartje met de auto verder willen maar het onderhoud neemt echt toe. Ontvanger van de afstandbediening doet het niet meer, airco wordt jaarlijks bijgevuld (BMW dealer kan geen lek ontdekken), stuurkogels zijn vervangen, en de compressor van de luchtvering heeft het nu begeven.

Misschien de volgende auto maar eentje met wat minder techniek. Of toch maar een jaartje doorrijden omdat we toch alweer veel geld uit moeten geven voor de reparaties.

Reparatiekosten lopen op.

Weer meer comfortabele km's gereden echter ook weer meer onderhoudskosten en reparatiekosten. Roetfilter en grote beurt kostte laatst ruim €2497,-. Ook de reparatiekosten lopen op.
De achterruitverwarming doet het niet meer. De kabelboom moet vervangen worden (kosten ruim 1000,-)
De achterlichtunits worden volgende week vervangen (€350,-) omdat deze dagelijks storingen veroorzaken.
Bluetooth gefunctioneerd niet meer goed.
Geeft regelmatig storing aan van de contactsleutel.

5,0