BMW 430i Coupé (2018)
Uitvoering | 430i Coupé |
Bouwjaar | 2018 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
430i M Sport
Eigenlijk was ik helemaal niet op zoek naar een andere auto. Ik was namelijk erg tevreden met mijn Leon (zie andere review op Autoweek). Tijdens een lang weekend in Luxemburg kwamen we langs de BMW dealer, toch maar eens even kijken...Ik was namelijk altijd al wild van de E89 Z4, alleen mijn wederhelft niet. Stond er eentje binnen, maar dan een G29, het nieuwe model. Meer ruimte, nieuw design..kijken of ze hiermee te paaien was maar nee...open ging het wel, alleen nadat de verkoper het dak had dichtgedaan wilde ze meteen uit 'dat claustrofobisch klein hok'. Helaas, missie mislukt:) Of toch niet...hiermee was het zaadje gepland om toch weer online te gaan 'kijken'', terwijl ik tegen mezelf had gezegd dit de komende jaren niet meer te gaan doen. Lang verhaal kort: Ik zag deze staan bij dealer Dusseldorp in de buurt van Deventer, nog geen foto's op de website, maar de woorden M sport en Individual Leder erweitert gold/braun, glazen schuifdak en een verder royaal aangevinkte optielijst plus een lage tellerstand deden me toch de telefoon pakken en vragen of de verkoper toch al niet wat foto's had en mij deze kon sturen. Ik kreeg zo'n goede deal voor mijn Leon dat ik meteen een afspraak heb gemaakt voor de volgende dag. Proefrit gemaakt en daarna was ik om. Een week later was de auto opgehaald en tot op heden nog geen moment spijt van gehad. Omdat ik pas 2500 km heb gereden vind ik het nog te vroeg om helemaal tot in detail een review geven. In het kort: iDrive ben ik inmiddels aan gewend, wireless carplay is een verademing en adaptive cruise control een must. (Had ik op de Leon ook, wilde ik niet meer missen). Verbruik ligt rond de 7.5l, valt me absoluut mee. Wordt vervolgd.
update 1 september 2021
De afgelopen maand heeft de 430i veel kilometers mogen maken tijdens onze vakantie via München (uiteraard even BMW-Welt aangedaan) richting Merano, Gardameer, Bologna en vervolgens via Zwitserland en het Zwarte Woud weer terug naar Nederland. Al met al in 3 weken ruim 5k gereden waarin de auto geen krimp heeft gegeven. Met name de passen in Zwitserland zijn in stand Sport een klein feestje. Inhalen van overig (lees: trager) vakantieverkeer zoals campers is in een tijd van een mum gebeurd. Je hoeft het gas hiervoor slechts half in te trappen. Het is net alsof een grote hand je oppakt en vervolgens razendsnel een stuk verderop neerzet. Wat een genot. Verder is de auto een comfortabele cruiser gebleken waar ik elk moment weer met een glimlach in- en uitstap. Over de gehele rit heeft de BMW trouwens 7.3l/100km verbruikt. Tot de volgende update!