BMW 330i Touring (2020) #2
Uitvoering | 330i Touring |
Bouwjaar | 2020 |
Jaar van aanschaf | 2022 |
Heerlijke auto
Na jarenlang 'verplicht' enigzins saaie leaseauto's kwam er na een carriëre-switch de mogelijkheid tot meer vrijheid in autokeuze.
Belangrijk in het keuzeproces:
-Voldoende praktische ruimte
-Sportieve rijeigenschappen
-Een mooi kleurenschema
Bovenstaande in acht nemend kwam de BMW G21 al vlot in het vizier. Aangezien er reeds een elektrische wagen (voor boodschappen/kleinere afstanden) op de stoep staat, was het niet direct nuttig voor een hybride variant te kiezen.
Een proefrit heeft mij overtuigd. Nadat deze specifieke auto bij de BMW dealer voorbij kwam heb de knoop snel doorgehakt. Voor hetzelfde geld kon ik ook een vrijwel nieuwe wagen kopen, maar in deze uitvoering onderscheidt de auto zich juist van de standaard leasebak.
Specifiek waarom deze uitvoering wat mij betreft top is:
330i: relatief zuinig met toch voldoende vermogen
M-Sport uitgevoerd met M-remsysteem
Enigzins bijzondere CitrinSchwarz kleurstelling met contrasterend wit volleder merino
Adaptive CC, Panoramadak en 3D parking
+ het geweldige HK audiosysteem.
Tot op heden ben ik zeer tevreden met de auto. Elke rit voelt toch een beetje speciaal. Na aankoop bleek dat de service tot mid-2025 is afgekocht. Dit is tijdens verkoop nooit gemeld, dus achteraf nog een mooie opsteker.
Nog steeds meer dan tevreden
De auto is nu iets meer dan een jaar in bezit en hij bevalt nog steeds uitstekend. Ik rijd er niet heel vaak in (merendeel van de (kortere) ritjes is elektrisch in onze MX-30), maar elke rit ervaar ik als een klein feestje. De auto is onlangs voor regulier onderhoud naar de dealer geweest (olie, bougies, remolie), en vanwege de bij aankoop aangeschafte 'service inclusief' hoefde ik daar geen additioneel bedrag voor af te rekenen.
T.o.v. elektrisch rijden (ervaring meerdere auto's) geeft deze auto mij toch meer rijplezier (analoog vs. digitaal).