BMW 330d Cabrio High Executive (2009)

BMW 3-serie Cabriolet
BMW 3-serie CabrioletBMW 3-serie CabrioletBMW 3-serie CabrioletBMW 3-serie CabrioletBMW 3-serie CabrioletBMW 3-serie CabrioletBMW 3-serie CabrioletBMW 3-serie CabrioletBMW 3-serie CabrioletBMW 3-serie CabrioletBMW 3-serie CabrioletBMW 3-serie CabrioletBMW 3-serie CabrioletBMW 3-serie CabrioletBMW 3-serie CabrioletBMW 3-serie Cabriolet

Uitvoering330d Cabrio High Executive
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2014

Ervaring delen met andere is mijn doen...

Na lang zoeken naar een 530d kwam mijn dochter op het goede idee om een cabrio te kopen...Een zwarte e93 330D 245pk

De auto heeft full option, bi-xenon, leder, bt telefoon, grote navigatie, bekerhouders, windscherm eigenlijk alles wat erop kan zitten, PDC voor en achter en lijstje kan zo doorgaan.

Ik heb nooit echt een cabrio gewild daar ze vroeger een stoffendak hadden en dat leek me lastig in de winter maar nu met de inklapbare hardtop is dat een slecht excuus.

De voordelen van deze cabrio: Een onechte kenner ziet niet meteen dat het cabrio is en zelf heb je ook het gevoel dat je in een coupe zit ipv cabrio. Met een drukje op de knop veranderd het binnen 30 sec in een echte cabrio. De manier waarom dit gaat is schitterend om te zien! Een ander voordeel is dat ze je niet zomaar even met een mes door het dak gaan of dat er in de winter zout en viezigheid op het dak plakt.

De nadelen zijn er ook: Koffer ruimte is zeer beperkt, ook als dak wel erop is daar er speciale ruimte is vrijgehouden voor het dak dat je met een klep groter en kleiner kunt maken (met of zonder dak erin) maar hierdoor blijft het nog steeds beperkt. Een groot koffer kun je vergeten.

Motorisch was ik wat gewend met mijn vorige 535d echter deze reageert mijn inziens vlotter en kan zeker mee met de 535d!
Het verbruik is zelfs lachwekkend voor zo een zware auto. Ik zit gemiddeld op een 7,5 liter/100km en rijd stevig door. Bij constante snelheden van rond de 100 valt het verbruik terug naar een 4 liter/100km

Kwa geluid hoor je hem bijna niet lopen en al zeker niet in de auto.

Na mijn vorige slechte ervaring met BMW was ik bijna overgeschakeld naar een ander merk maar deze auto heeft mij weer helemaal BMW minded gemaakt,

Ik heb de wagen gekocht van de eerste vrouwelijke eigenares die de wagen zelf nieuw gekocht had, tja daar moet je gewoon geluk mee hebben.

De auto heeft bij mij nog geen beurt gehad maar ga ervan uit dat dit wel zal meevallen. Ik heb maar 1 klein manketentje kunnen ontdekken en dat is als de vooral koud is bij licht optrekken hoor ik iets rammelen. Ik denk een warmteschild of zoiets. Dit zal ik bij de komende beurt zeker even later nakijken.
Ook moet mijn navi een update krijgen daar die sommige rotondes nog niet herkent.

Is het een aanrader om te kopen?

Ik zeg ja, stille motor met veel vermogen en toch een zuinig verbruik! De runflat banden vind ik wel wat minder maar daar moet ik maar mee leven vrees ik. Daarbij vind ik de uitstraling van de auto zowel cabrio als coupe echt wel ruig, zeker met een paar leuke velgen erop maar dat is ieders smaak.

Ik heb dus nog geen stukken gehad aan de auto en ook geen onderhoud behoudens winterbanden omzetten. Ik ga jullie op de hoogte houden van de eerste komende beurt en eventuele reparaties.

Veel succes met het zoeken van een auto hier :)