BMW 330Cd Executive (2003) #2

Uitvoering | 330Cd Executive |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
In mei 2006 verkocht ik mijn BMW 525 tds. De kilometerstand was inmiddels ver opgelopen en ik kon er een goede prijs voor terugkrijgen. Nu was het tijd om op zoek te gaan naar een opvolger. Ik heb nog even getwijfeld tussen de nieuwe 530D (E90) en de 330 CD. Een zoekopdracht op internet leverde al snel een Silbergraue 330 CD op, met beige leer en aluminium afwerking, in M3 trim. Na een proefrit was ik (en nog belangrijker, mijn vrouw) verkocht.
Inmiddels heb ik nu ongeveer 25.000 probleemloze km’s gereden, waarna ik een goede indruk heb gekregen van de voor- en nadelen van deze auto:
VOOR:
-Enorm krachtige motor, gekoppeld aan een superfijne automaat
-Wegligging is uitstekend. Hoge bochtsnelheden mogelijk en stabiliteit is perfect
-Sturen vraagt om stevige hand en is voldoende communicatief
-Lekker geluid (voor een diesel dan)
-Kwaliteit van het interieur is bijzonder goed. Kraakjes en piepjes komen niet voor
-Het verbruik is redelijk (1:11,5)
-Lange interval tussen de onderhoudsbeurten
-Ook op lange ritten nog zeer comfortabel
NA:
-Af en toe onderstuur in korte bochten.
-Veel overstuur op winterbanden (Eigenlijk ook een voordeel)
-Stug onderstel dat zich wreekt op slecht wegdek (Ligt ook aan de 18’ velgen)
-Meer windgeruis dan gemiddeld
Geen betrouwbaarheidsproblemen gehad. Alleen normaal onderhoud.
Er is sprake van suizen bij 120-140 km/h, vanuit de aandrijving. Hiervoor al een keer bij de dealer geweest, zij kunnen de oorzaak niet vinden. Schijnt vaker voor te komen.
Verder is het belangrijk de bandenspanning af te stellen volgens de BMW spec. Te zachte achterbanden zorgen voor instabiliteit en trage stuurreactie op hoge snelheid

BMW 3-serie Touring 335i High Executive E91 | 72.000KM | HiFi Professional | Sport Seats | Navigation Professional
- 2006

BMW 325i Business Line automaat apk 04-07-2026 inruil mogelijk nap