BMW 330Cd (2003) #2
| Bouwjaar | 2003 |
| Jaar van aanschaf | 2006 |
| KM-stand bij aanschaf | 89.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Sinds mei 2006 heb ik deze auto aangeschaft. wat een geweldige auto, niks op aan te merken.
Hiervoor een Golf gereden, (diesel, ivm vele km die gemaakt worden) na 2 en half jaar werd het tijd voor een ’nieuwe’ bakkie. Bij aanschaf van nieuwe auto gekeken naar de semi-erotisch/exotisch factor gehalte en gebruiksvriendelijkheid gehalte.
Na veel wikken en wegen, want voordat ik deze auto heb gekocht, heb ik gekeken naar een Audi A4 Avant 2.5 Tdi. (ook erg mooi!!) Maak A. veel km, B. veel ruimte nodig en C. zuinig rijden, en dus is de Audi eigenlijks perfect. aangezien ik nog geen kids heb, heb ik op laatste moment toch maar gekozen voor een coupe. (wat overigens een echte chick magnet is) :p
Bij aanschaf van de auto stond er 89000 km op de teller, af fabriek is er M-pakket op gemonteerd, verder zit er xenon, parkeerhulp, half stof half alcantare stoelen, maar helaas geen navi.
Rijdt subliem, kan er verder niks van zeggen... rijdt gem. 1 op 14 en op een top heb ik em 240 op de teller gehad.
stuurt erg strak (wel een beetje zwaar) maar misschein komt dat door de 17 inch sport velgen die er onder zitten. goeie wegligging, alsof er superlijm op de banden zitten. wel heb ik bij de 200 km per uur het idee dat het een beetje gaat zoeken in de stuur. (maar dit kan ook aan de banden liggen).
Problemen: na ongeveer 2000 km te hebben gereden, ben ik nu mijn auto kwijt. halverwege een ritje ben ik langs de weg gekomen met een kapotte turbo. Dikke rookgordijn achter mijn wagen vandaan en schel geluid onder de kap vandaan (leek wel een ferrari!!)
Auto is nu bij de dealer, schijnt dat de turbo kapot is. Erg jammer. bleek ook een probleem te zijn van zulke auto’s dat de turbo kapot gaat na enige tijd bij slecht gebruik.
Auto goed opwarmen voordat je rijdt, (logisch natuurlijk) en auto altijd even stationair laten draaien bij aankomst.
Tot nu toe nog steeds niks gehoord van de dealer, maar gok zelf dat de kosten flink uit de pannen rijzen!!