BMW 320d EfficientDynamics Edition High Executive (2013)

BMW 320d EfficientDynamics Edition High Executive (2013)

Uitvoering320d EfficientDynamics Edition High Executive
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2013

Deel 1 (750 km)

• 750 km

Sinds eind februari 2013 rij ik deze 320d EDE (F30) met sportautomaat. Het betreft een Upgrade uitvoering, dus een High Executive met lederen bekleding. Verder zijn de volgende opties aangevinkt:
• Luxury Line
• Sportautomaat met flippers aan het stuur
• Imperialblau metallic
• Leder Sattelbraun
• Navigatie Professional
• Sportstoelen
• Automatische 2 zone airco
• Regen/lichtsensor & dimmende binnenspiegel
• Neerklapbare achterbank (40:20:40)
• Elektrisch verwarmde voorzetels
• Hifi speaker upgrade
• Lichtpakket
• Neerklapbare hoofdsteunen achter
• Opbergpakket

De keuze voor de BMW was uiteindelijk eenvoudig. Eerst was ik opzoek naar een kleinere auto, maar ik wilde perse een automaat. Er blijven dan weinig leuke 20% bijtellers over, en als je dan uiteindelijk naar de leaseprijzen kijkt blijkt een 320d in mijn geval niet duurder en soms goedkoper dan de verglijkbare A3, 1-serie of A-klasse.

Waarom dan de BMW? Ik heb in veel auto's proefgereden voordat ik mijn eigenlijke keus had gemaakt. Wel allemaal binnen de grote 3.

Bij Audi gekeken naar een A5, maar ik mis daar de emotie, en ik vond het een "zware" auto als je er mee rijdt. De nieuwe A3, sorry maar ik heb nog nooit in zo een saaie auto gereden.

Bij Mercedes, viel de C klasse af door geen automaat met 20%. De A klasse was ik heel erg van gescharmeerd, maar werd als diesel met automaat en flink wat opties extreem duur in de lease bij mij.

Toen BMW, 1 serie is een fijne auto maar als ik hem een beetje aankleed even duur in de lease als de 320d, en dan is de keuze heel snel gemaakt.

Nu bijna de eerste tank leeg, en ik ben tot op heden een heel tevreden rijder. Met name de lichtvoetigheid van de 3 serie bevalt enorm. Ook het stuurgevoel en de wendbaarheid zijn een echte plus. Navi werkt top, en Hifi upgrade is een goed compromis tussen kwaliteit van geluid en de kosten.

Om het even puntsgewijs neer te zetten:

Pluspunten:
+ Heerlijk sturen
+ Perfecte zitpositie in de uitstekende sportstoelen
+ USB media leest snel in
+ Navi professional en stembesturing werkt perfect
+ Verwarmde stoelen is heerlijk met deze koude dagen

Minpunten:
- Na het starten, staat de Driving Experience Control altijd in ECO PRO modus
- Diesel motor is knorrig, dat is jammer want doet afbreuk aan de kwaliteitsbeleving
- Waarom zijn zoveel dingen extra die standaard zouden moeten zijn...(neerklapbare bank, 2 zone airco, regensensor etc.)
- Runflat banden ze blijven erg hard

Wordt vervolgd

10000km

Even een korte aanvulling tot op heden.

Verbruik is gemiddeld 5.8 l/100km. Dat is fors meer dan de fabrieksspecificaties,maar dit komt door vele kilometers met 130+. Wanneer je rustig aan doet op de A2 zakt het verbruik als snel richting de 4 tot 4,5 l/100km.

Problemen nog geen wel een paar kleinigheidjes die binnenkort een keer opgelost moeten worden:
- kraak in de rugleuning van de bestuurdersstoel, lijkt te liggen aan de instelbare wangen van de sportstoelen
- er rammelt iets in de kofferdeksel wanneer je deze dicht doet, alsof er een kabel uit een clipje is gesprongen
- automatische zoom van de navi kaart werkt niet

Verder nog schade door vandalisme, maar dat is geen onderdeel van de review, toch wil ik de krasser bedanken, graag persoonlijk ;)

9,5