BMW 320d EfficientDynamics Edition Executive (2012) #3

BMW 320d EfficientDynamics Edition Executive (2012)

Uitvoering320d EfficientDynamics Edition Executive
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

Premium

Op 30 maart jl. bestelde ik bij Bert Story in Waardenburg een BMW 320ede, op 30 juni jl. werd ie dan eindelijk geleverd. Daar stond ie dan, wat heb ik er lang naar uitgekeken (iedere dag, 3 maanden lang hopen op nieuwe reviews en testen:) waarvoor hartelijke dank!). Maar het was het wachten waard!

Eigenlijk stond ik op het punt om een full option VW Passat 1.6tdi te bestellen toen mijn directeur me op de 3-serie attendeerde. De Audi A4 was nog een optie maar noit bij stilgestaan om bij BMW de showroom in te lopen aangezien ik 2.03m lang ben en daarmee (tot voor kort) geen kandidaat voor een 3-serie. Maar goed, het nieuwe model is absoluut een stuk ruimer en daarmee uitermate geschikt voor een geheel nieuwe doelgroep; gezinnen en (echt!)grote mensen!

Uitrusting:
- Sportline pakket
- Opbergpakket
- Lichtpakket
- Metallic lak, Mineral Grau
- 16" lm velgen (styling 390)
- Electrisch bediend glazen schuif-/kanteldak
- interieurlijsten alu fijn + zwart lak (4AD + 4DL)
- Neerklapbare achterbank
- Hoofdsteunen achter neerklapbaar
- Automatische sporttransmissie incl. Steptronic (paddles)
- Extra getint glas achter
- Automatisch dimmende binnenspiegel
- Regensensor
- Winterbanden

Achteraf zijn deze opties een zeer goede beslissing gebleken want ik heb van niets spijt, zou 'm zo weer bestellen. Ben niet zo van de concessies, maar soms "moet" je wel(leren bekleding en 18" had hem wel gestaan). Ach wat relativeren op z'n tijd is ook niet verkeerd.
De stoelen zitten overigens heerlijk en die uitschuifbare zitting is in mijn geval een uitvinding. Het glazen dak zorgt voor frisse lucht en een zee van licht, nooit eerder gehad maar wil nooit meer zonder. TIP: De neerklapbare hoofdsteunen achter zijn wel een must, die ontnemen anders een groot gedeelte van je zicht.

"BMW maakt rijden..."
Ongekend! Wat een ongekende beleving is dit zeg, na de proefrit in maart had ik aan adrenaline al geen gebrek maar nu komt het dagelijks terug en gaat het om eerlijk te zijn niet meer weg. Het is verslavend. Die automaat is echt een wonder, zo soepel en stil, om over de motor maar te zwijgen. Wat een beul! Binnen 8 sec. op 100 km/h, een top van 230 km/h, op ieder gewenst moment vermogen en 20% bijtelling! Waar gaat dit over? Een diepe buiging voor de creators van deze geweldenaar. Je zou bijna zeggen "voorsprong door techniek" maar dat is vloeken in de kerk, laten we het dan ook maar bij "maakt rijden geweldig" houden maar het verschil is erg groot.

Punten van kritiek:
- Richtingaanwijzers in de spiegelkappen komen als het ware om de hoek kijken waardoor ze je in het donker onnodig afleiden.
- Instrumentenpaneel is niet goed leesbaar
- iPod aansluiting met (dure!) BMW kabel
- brandstoftank had wat groter gemogen (55l.)

+/+
- prestaties (zeker met automaat)
- weggedrag
- sportstoelen
- uiterlijk

+/-
- richtingaanwijzers in de spiegels
- kleine (standaard)brandstoftank
- iPod aansluiting

Al met al ben ik dik tevreden en zou hem iedereen aanraden, het is een enorm bedrag maar ik weet nu wel waar PREMIUM voor staat. Een klasse apart!

REACTIES
Als reactie op de reacties (waarvoor dank!);

Motorgeluid
Het geluid stoort me eigenlijk niet. Vanuit stilstand of start zal me sowieso niet zoveel boeien, los daarvan vind ik het wel fijn dat als ik 'm op z'n donder geef dat ie dat dan ook laat merken.

Op foto's 18"/19"
Als je in de review geen foto's plaatst dan pakt ie een standaard afbeelding die inderdaad is uitgerust met 19".

Lengte
Misschien zit het 'm in die laatste 5 cm ;) klopt inderdaad wat je zegt, misschien niet helemaal goede uitgangspunt maar ik ben naast lang ook behoorlijk fors gebouwd en merk dat ik duidelijk meer ruimte heb.

9,5