BMW 320d EfficientDynamics Edition Executive (2012) #2

BMW 320d EfficientDynamics Edition Executive (2012)

Uitvoering320d EfficientDynamics Edition Executive
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

slechte start

na lang wachten kon ik dan eindelijk mijn nieuwe BMW ophalen.
Ik had hem uit de folder gekocht dus was erg benieuwd naar de motor en het comfort.
Toen eindelijk letterlijk het doek van de auto ging was ik meteen verkocht. De kleur Glaciersilber staat hem goed en de als optie gemonteerde velgen 392 style in 17 inch staan hem goed. Na wat uitleg van de verkoper direct de mooi geasfalteerde A2 op richting Utrecht. En daar was de eerste teleurstelling. Een onbalans in de wielen zorgt ervoor dat de auto trilt in het stuur en in de ~billen~.
Een paar dagen later hiervoor naar de dealer. Even balanceren denk je dan. Maar dan een verhaal dat het moeilijker ligt en kennelijk aan de gemonteerde Continental banden. Over 2 weken komt de fabrikant en dan kunnen we meer zeggen.

En dan valt plotseling tijdens een van de eerste langere ritten de navigatie en te telefoon uit. Het scherm wordt helemaal zwart en na een paar seconde verschijnen de letters BMW en lijkt het systeem opnieuw te starten. Soms start de navigatie op maar valt weer uit totdat hij er tenslotte helemaal de brui aan geeft en niet verder komt dan de mededeling Navigatie wordt geladen. En blijft daar dan hangen. Dat zelfde geld dan voor de telefoonmodule. Hete systeem verbreekt de bluetooth verbinding met mijn Iphone en is verder niet meer de gebruiken.
Inmiddels uiteraard dit probleem bij de dealer gemeld, maar ze weten er geen raad mee. Het wordt gemeld aan MUnchen is de mededeling waar ik voorlopig genoegen mee moet nemen.

Uiteraard ben ik op zoek naar bezitters met de zelfde euvels (trillende wielen en uitvallende navigatie) om ervoor te zorgen dat de problematiek zo snel mogelijk de wereld uit geholpen wordt.

Het is de slechte start van mijn nieuwe BMW. Ik denk nu al terug aan de 200.000 zorgeloze kilometers van mijn vorige Volvo S80.

Ik houd u op de hoogte

Nieuwe wielen maar nog niet OK

In mijn vorige verslag heb ik 2 problemen genoemd. Trillende wielen en uitvallende navigatie en telefoonmodule.

Hier praat ik u even bij:
De storingen aan de navigatie en telefoonmodule hebben zich de afgelopen 10 dagen niet meer voorgedaan. Misschien verdwijnen de problemen als sneeuw voor de zon.

Om het probleem met de trillende wielen op te lossen heeft de dealer inmiddels de complete wielset (banden en velgen) vervangen. Na een korte testrit leken de problemen verholpen. Maar na een lagere rit, ook over het strakke asfalt van de A2, zijn de trillingen nog steeds niet verdwenen. Binnenkort zal ik de auto opnieuw bijde dealer aanbieden.

Premium auto, maar geen premium service!

Gisteren eindelijk mijn auto weer opgehaald bij de dealer, nadat ie ruim 2 weken (ja u leest het goed) bij de dealer is geweest. Voor het probleem met de trillingen is de auto naar de importeur geweest die uiteindelijk heeft geconstateerd dat de naaf onjuist gemonteerd was waardoor hij onjuist gecentreerd was en zo de oorzaak van de trillingen was.Inmiddels had ik ook aangegeven dat de problemen met de navigatie en telefoonmodule nog niet verholpen waren en deze nog steeds uitvalt. Dit deed ik compleet met foto`s erbij. Toen de auto terug kwam van de importeur, werd gezegd dat ook dit probleem verholpen was. `gelukkig` voerde de dealer nog een proefritje uit en zo kwam naar boven dat het navigatieprobleem nog steeds niet verholpen was. Een nieuwe module zou worden besteld. Na eerst nog een dag of 5 gewacht te hebben kreeg ik het verzoek de auto toch maar op te halen omdat de module in backorder staat en niet binnen 2/3 weken geleverd kan worden.
Conclusie, probleem met banden na 9 weken verholpen en het euvel met de navigatie duurt rustig voort.