BMW 320d EfficientDynamics Edition Business (2014)

BMW 3-serie
BMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serie

Uitvoering320d EfficientDynamics Edition Business
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2014

Tja, wat vind ik er nou van....

Gemengde gevoelens bij deze kar.

+ Ziet er super uit, met 18 inch en pakket Luxe.

+ Motor en bak zijn geweldig. Veel trekkracht en de automaat is fabelachtig soepel en alert (in de sportstand).

+ Mooi zuinig: ik haal 5.0 l/100 km op de teller en dan doe ik niks bijzonders.

++ Echt top is de actieve cruise control. Vooral in de file. Alleen 'inhalen' snapt ie niet; dan gaat hij te vroeg op de rem richting de auto die je in wilt halen.

+ uitstekende positie achter een heerlijk stuur.

+ Dashboard heel toegankelijk. Duurdere stereo is top.

- De standaard stoelen zitten heel matig. Vooral de zitting is te vlak en de wangen zijn te stug. Na twee uur heb ik pijn.

- onlogische details: de spiegelverwarming gaat alleen aan als je de auto in de stand Comfort zet. Huh???

- Op een auto van 45 mille geen inklapbare spiegels...

-- De start stop in combinatie met deze 2.0 diesel : alsof er een tractormotor aanslaat! Tsjonge wat een geratel en de hele auto schud door elkaar. Ook vermoeiend in de file. BMW kan nog wat leren van die heerlijke naaimachine die ik privé rijdt met start-stop: de Renault 1.6 DCI!

Fijne auto... met een paar knullige minpunten...

Ruim 90k gereden. Motor+bak zijn een fantastische combi. vooral de 8-traps automaat is super comfortabel en schakelt zijdezacht.
De 2.0 diesel blijft klinken als een knikkerbak. Dat kan toch eigenlijk niet. Mijn privé 1.6 dci 130pk Renault is veel, veel stiller.
Kleine iritaties blijven: De slechte en peperdure updates van de navigatie en de verkeersinformatie die zo onbetrouwbaar is dat ik Flitsmeister op de telefoon heb voor als ik het écht wil weten.
Enorm irritant blijft dat de buitenspiegels niet automatisch verwarmen als je de achterruit verwarming aanzet. Rij je dus met beslagen spiegels. Alleen als je m op 'çomfort' zet schijnt het te werken. Maar ze werken ook nog een oer-langzaam.
Stoelen zijn zo hard dat het op lange afstanden oncomfortabel is.
Sturen en onderstel zijn daarentegen weer super en snaarstrak. Wel erg gevoelig in het stuur voor kleine beweging.
Helemaal top is de adaptieve cruisecontrol. Die werkt echt fantastisch!! Nooit meer zonder!! Heel soms vergist hij zich als er voor je in de file iemand uit de rij gaat; dan trekt ie op ... en vergeet te remmen bij de volgende auto.

7,0