BMW 318iS Coupé Executive (1995)

autoreview

BMW 3-serie Coupé

Signalement

Uitvoering318iS Coupé Executive
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1995
Jaar van aanschaf2007
KM-stand bij aanschaf201.000 km
KM-stand laatst205.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

It's always good to drive a beemer again...

 • 205.000 km

Deze wagen kocht ik in 2007, na een reeks andere BMW's gehad te hebben. Wegens omstandigheden werd op de wagen onmiddellijk gerechtelijk beslag gelegd. Intussen reed ik (wegens butgettaire redenen) een Lancia Dedra 1.8 VVT, eveneens een 1800 benzine 16-klepper, 131 pk's.
April 2010 was het zover; ik ging de BMW terugkrijgen. Ik vreesde echter HOE ik hem zou terugkrijgen; hij had tenslotte reeds drie jaren stilgestaan. Samen met mijn vader, die een trailer heeft, wij naar 'de hallen van de staat'. We hadden de batterij uit m'n Lancia meegenomen, onze pa, die garagehouder is, was er namelijk van overtuigd dat hij nog zou starten na drie jaar stilstand. Ikzelf was er echter niet gerust in...
Ik had mezelf dan ook voorgenomen de beemer te verkopen en de Lancia te behouden; inmiddels was er gezingsuitbreiding geweest en dan is een berline nu eenmaal praktischer dan een coupé.

De batterij er dus in, sleuteltje in het contact, draaien en... tot mijn grote verbazing sloeg hij onmiddellijk aan, net alsof hij daags tevoren nog gebold had!!!!!
Enfin, na enkel terug in de BMW gezeten te hebben en nog niet gereden, was ik van gedachte veranderd: de BMW blijft, de Lancia gaat.

Intussen is de wagen gekeurd en terug ingeschreven. Ik blijf het een fantastische wagen vinden. Qua prestaties is het een groot verschil met de Lancia, ook al is het dezelfde cilinderinhoud en slechts 10 pk's verschil. Het is moeilijk 'rustig' te rijden met de BMW.

Zijn voordeel is meteen zijn enige nadeel: hij rijdt zo fantastisch dat ik soms omwegen maak om nog niet hoeven te arriveren...

4,0
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  3
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE BMW 3-serie

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens