BMW 318i Touring Corporate Lease Business Line (2011)

BMW 318i Touring Corporate Lease Business Line (2011)

Uitvoering318i Touring Corporate Lease Business Line
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2016

Van 1 naar 3 serie

We ( en vooral ik ) waren al een tijdje met een schuin oog aan het kijken naar een andere auto, niet zozeer dat de 116 zijn werk niet meer deed, maar gezien de gezinsuitbreiding was een iets ruimere auto geen overbodige luxe!

Op een gegeven hebben we een paar auto's uitgezocht, en op een zaterdag een rondje langs de garages gereden, puur om te kijken wat men voor de 1-serie wou geven, en om eventuele opvolgers van de 1-serie te ervaren.
De opties waren:
* Een VW Golf uit 2013
* Een VW Golf variant uit 2013
* Een VW Jetta uit een 2013
en ook de huidige 318 Touring stond op het lijstje, maar dit was gezien de vraagprijs niet direct een reeele optie

Dus alle VW's bekeken, enkele bereden, niks mis mee maar toch niet de overtuiging om de overstap te maken naar deze duitsers

Op de terugweg zei ik tegen m'n vriendin: Ik weet ook nog een mooie Bmw te staan, en het was op de route, dus zo gezegd zo gedaan!
Gezien - Gereden - en eigenlijk waren we verkocht, ( ondanks de bruin lederen bekleding waar ik niet direct onders te boven van was ) en konden de VW's ( stuk voor stuk ook mooie auto's ) niet tippen aan de Bmw, ondanks dat hier redelijk serieus geld bij moest..

Toch hebben we het een weekje laten bezinken, het internet verder afgestruind naar eventuele opties, die er ook waren, maar ' helemaal ' in het westen/zuiden des lands, dus op een gegeven moment toch maar weer naar de garage van de 318, en besloten tot aankoop over te gaan!

De 1e Kilometers:

En jawel, wederom Bmw! ( de 5e ) en het was wederom prima! Zijn voorganger, de 1-serie was ook een prima auto, maar met de 318 hebben we een meer dan goede opvolger binnen gehaald, net iets meer power alhoewel een 320 de voorkeur had, maar deze zijn schaars, en ook weer een stuk duurder!

Toch merkte ik na het zoveelste testritje voor mezelf een ietwat onrustig gehobbel tijdens een snelheid van plus minus 80 km/h.. De bandjes zijn ietwat matig en een beetje scheef afgesleten, dit maakt volgens de kenners een klein onrustig ge-lawaai..
Verder niets dan lof, en keer op keer als ik er in rijdt ( komt niet heel vaak voor, vooral het vrouwtje lief is de gelukkige ) dan is het een plezier om te mogen sturen, en weet ik zeker dat we de goede beslissing hebben gemaakt! Tot nu toe geen mankementen en/of pech gehad!