BMW 318i Touring (1990) #2

Uitvoering | 318i Touring |
Bouwjaar | 1990 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Winterauto 3
Ieder jaar koop ik een zgn. winterauto. Mijn andere auto (Toyota Mr2) komt dan in de stalling en voor die periode koop ik dan een andere auto. Doel is om zo veel mogelijk auto te kopen voor zo min mogelijk geld, waarbij 1000 euro de max is (maar hoe minder hoe beter). Ik heb namelijk geleerd dat je maar op twee manieren echt plezier kan hebben van de aanschafprijs van je auto. Dat is wanneer je echt alles op alles zet om het beste te kopen (en daar de prijs voor wil betalen) of om alles op alles te zetten om zo min mogelijk geld uit te geven, en op de koop toe te nemen dat er wel eens een schoonheidsfoutje tussen zit.
Zo ook met deze 3-serie touring. Het is echt een geweldig leuke auto. Naast een zonnedak en een set originele BBS velgen, zitten er geen extra's op de auto, maar dat geeft ook niet. Hoe minder electronica, des te minder er stuk kan gaan. De kilometerstand bij aanschaf was 360.000 en inmiddels heb ik er al ongeveer 5.000 km mee gereden. De prijs voor al dit moois? 500 euro.
Pas ben ik met de auto op vakantie de bergen in gegaan en de winterse omstandigheden waren bar te noemen. 's Nachts was het -24 en er viel veel sneeuw in die paar dagen dat ik weg was. Maar de auto heeft geen kik gegeven. Start altijd, stuurt en schakelt strak en de motor roffelt heerlijk. In de sneeuw heb ik veel plezier gehad van de aandrijving op de achterwielen. De grote kofferbak was ideaal voor die vakantie en tot nu toe heb ik dus enorm veel plezier van deze auto.
Er zitten uiteraard wat minpunten aan de auto. De lak is op het rechter achterscherm wat verweerd, rondom de achterruit zitten een paar roestblaasjes (schijnt een bekende kwaal te zijn) en op stationair toerental schommelt de motor iets. Dat laatste wil ik nog op zien te lossen, want dat is het enige dat me stoort. De hoge kilometrage zie ik niet als minpunt, dat hoort er gewoon bij.
Dus: (voor het geld) een topauto!