BMW 318d Touring (2009) #3
Uitvoering | 318d Touring |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Een jaar onderweg eerste review
Heb deze wagen verleden jaar aangeschaft bij kbc autolease met een jaar volledige garantie. Heb deze zeer voordelig kunnen kopen. Wagen ziet er zeer verzorgd uit.
Deze bmw 318d touring is uitgerust met lederen interieur, parkeersensoren, cruisecontrol, automatische lichten en ruitenwissers, electronische airco, led comfort pack, alu velgen, decorlijsten interieur hoogglans zwart enz. uitrusting is voor mij voldoende.
Motor is zeer soepel en lineair. 136pk versie. Krachtig genoeg en een relatief laag verbruik. +-5,7liter per 100km. Wagen is vanbinnen zeer stil. Vanbuiten daarentegen niet.
De wagen nodigt uit tot een vlotte
rijstijl. Ligt zeer goed op de baan en is
koersvast.
De ophanging is vrij straf maar dit ligt grotendeels aan de runflat banden. Naarmate de rf banden verslijten hoe harder ze worden. Met gewone banden is deze wagen perfect in balans groot verschil.
Afwerking interieur zeer goed geen rammels enkel de kofferbak vind ik een beetje geknutsel vooral de bagagerol en lijsten rond achterraam voelen niet zo solide.
Onderhoud wagen krijgt elke 15dkm een olieservice vind 30dkm niet verantwoord.
Enige mankement was een versleten rubber van stabilisator. Was in garantie.
Verder kan ik iedereen deze wagen aanraden ik ben alleen maar bang van de ketting issue n47d20c. Wagen is juist binnengeweest bij officiele dealer voor nakijken ivm einde garantie kettingproblemen zijn niet aanwezig werd mij bevestigd.
Ik hoop met deze wagen toch de 300dk te halen.
update Weer een jaar verder.
Eigenlijk geen problemen gehad.Enkel zoals ik hierboven al beschreven die kofferbak afwerking is echt slecht. Had een rammel heb deze zelf kunnen oplossen was acher stijl aan passagierskant achteraan