BMW 316i Coupé (1996)

BMW 3-serie Coupé

Uitvoering316i Coupé
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2004

Na de eerste 4 jaar na het behalen van mijn rijbewijs in een ouwe Mitsubishi te rijden vond ik dat mijn 2e auto maar een wat mooiere en nieuwere moest worden. Het liefst een BMW Coupe. Maar ik wist ook dat de meeste exemplaren import en afgeragd zijn. Daarom ging ik op zoek naar een Nederlands auto met complete historie en niet te hoge kmstand.

Ik liep al vrij snel tegen een exemplaar aan bij de plaatselijke Opel dealer die mij wel beviel en aan al mijn eisen voldeed. Vooral de kleur ’Madeira Violet’ sprak mij erg aan. Het was weliswaar "maar"een 316 maar dat kwam mij niet eens zo slecht uit ivm met mijn hoge jaarkilometrage. Want deze motor is mega-zuinig (1 op 16 is geen probleem).

Toch kun je met deze auto probleemloos met het verkeer meekomen maar reken niet op verpletterende acceleraties. Maar wat verwacht je van een auto van ruim 1200 kg met een 1.6 met maar 100pk.

Plus en minpunten:
+ Goeie bouwkwaliteit en top afwerking (geen
rammeltjes en kraakjes).
+ Superzuinig.
+ Heerlijk communicatief onderstel en plakt aan
het asfalt.
+ Zeer weinig windgeruis bij snelheden van 120+
km/uur.
+ Elegante en tijdloze lijning.
+ Waardevast.

- ’Instap’ Coupe.
- Geen airco.
- Door het uitstekende onderstel en wegligging
hoort er eigenlijk een 6 cilinder in het voor-
onder.

Er zitten ook nog een paar kleine modificaties op:

- 17’ M3 velgen.
- M3 voorbumper.
- Rood/witte achterlichten.
- Dik audio systeem met 4 JBL speakers en Magnat
subwoofer.

Op mijn verlanglijstje staat nog:

- M3 achterbumper en sideskirts.
- Rieger achterraamspoiler.
- Voorkant verlagen.
- Vollederen M3 interieur.
- Navigatie/multimedia systeem.

Het enige negatieve wat ik tot nu toe met deze auto meegemaakt heb is dat het rotortje van de waterpomp van het koelsysteem afbrak en in de leiding bleef zitten waardoor de motor geen koeling meer kreeg. Dit is meteen door mn garage verholpen. (plastic rotortje vervangen door een metalen exemplaar)
Verder kleine dingetjes zoals het 3e remlicht wat weigerde, knopje rechterportier bleef hangen, beugel Remus uitlaat losgetrild. Dit is allemaal meteen door mijn garage verholpen en allemaal onder de garantie.

Ik ben overigens uitermate tevreden over mijn garage: Opel dealer Glas in Hoogwoud.
Top service, top kwaliteit en staan altijd klaar voor de klant.

Ik hoop nog vele probleemloze km"s met deze auto te kunnen afleggen!

BMW- FREUDE AM FAHREN

7,0