Audi SQ5 3.0 TFSI quattro (2018)
Uitvoering | SQ5 3.0 TFSI quattro |
Bouwjaar | 2018 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Bijna 100,000 KM later
Heb regelmatig met de Q5 3.0T (supercharged) van mijn vrouw gereden en altijd het in en uitstappen makelijker gevonden dan mijn A6 of RS5 besloten om deze beide weg te doen en te vervangen met een SQ5 Prestige hier het hoogste uitrustings niveau die hier alleen leverbaar is met de 3.0 turbo benzine motor.
De auto is optioneel uitgerust met een sport pakket ( addaptieve luchtvering, sport differentieel, rode remklauwen), Diver assistent met verkeers bord herkenning, Rood nappa lederen interieur, en 21" wielen
De auto gebruikt gekocht het was een lease auto die na 24 maanden weer ingeleverd was met 22,000 mijl op de teller. De auto was Audi Certified gebruikt stond op 4 gloed nieuwe Pirelli zomer banden en nieuwe remblokken en schijven rondom sinds ik de auto in Januari heb aangeschaft bracht dit wel wat extra onkosten met zich mee voor winterbanden die ik heb laten monteren om de 20" zomer velgen die van mijn A6 afkwamen.
De auto heeft nu 84,000 mijl gelopen en heeft geen enkel probleem gehad buiten het voorgeschreven onderhoud en slijtage delen. I ververs de motor olie elke 5,000 mijl in plaats van de voorgeschreven 10,000 mijl termijn.
Bij 64,000 de remmen rondom vervangen en bij 70,000 mijl een set nieuwe zomer banden en twee wielen repareren die een stoep randje hebben geraakt.
De Michelin winterbanden hebben nog voldoende profiel om nog een winter mee te rijden.
De auto heeft meer dan voldoende vermogen ik rijd dagelijks 70 mijl woon werk verkeer, heeft nooit meer verbruikt dan 1:9 en het zuinigste wat ik er mee gereden hebt was geduurende een 2,500 mijl road trip toen heeft de auto 1:12.9 verbruikt doorgaans ligt het verbruik zo rond the 1:10.5.
Van olie verbruik is er nog steed geen sprake na 5,000 mijl staat de electronische pijlstok nog steeds op Max.
Wel begint het panorama dak een beetje te piepen en te kraken over slecht wegdek iets waar wel eens iets moet worden gedaan voor mijn vakantie eind volgende maand dan is er een roadtrip gepland van zo'n 5,000 mijl Route 66 Chicago to LA

Audi Q5 50 TFSI e quattro Pro Line Panoramadak/Navigatie/Stoelverwarming
- 2020

Audi Q5 50 TFSI e S-Line Black ed./Nieuw model/Trekhaak/Acc
- 2021

Audi Q5 40 TDI quattro Pro Line | NL-AUTO+NAP! | 191PK | 17'LMV | AFN-TRHAAK | PDC | CLIMA | CRUISE | LED | NAVI |
- 2019