Audi Q6 e-tron performance Advanced edition (2025)
| Uitvoering | Q6 e-tron performance Advanced edition |
| Versnellingen | 1, Automaat |
| Bouwjaar | 2025 |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand laatst | 11.200 km |
Audi Q6
De Audi Q6 e-tron performance Advanced edition met Tech Pro heb ik gekozen op basis van:
- Grote range,
- Hoge laadsnelheid,
- Lange kinderen die op de achterbank passen,
- Geen Chinees of Elon gerelateerde auto,
- En verwachte hoge kwaliteit passend bij een auto van 85K
Eind Mei 2025 de auto in ontvangst genomen. Tot op de dag van vandaag heeft deze auto, maar ook Audi in algemene zin mij compleet verbaasd. Onderstaand een chronologische weergave van hetgeen ik inmiddels heb meegemaakt.
Eind Mei 2025:
De volgende problemen deden zich voor vanaf het begin:
- Vergrendeling kent veel storingen, soms krijg je de auto niet op slot, soms kom je je eigen auto niet in omdat je hem niet van slot krijgt. Soms geeft de app aan dat de auto opeens ontgrendeld is (wat dan overigens niet zo blijkt te zijn).
- Het autoalarm gaat veelvuldig af terwijl dit compleet onterecht is. Ook bijv ‘s nachts of als je je boodschappen aan het inladen bent bij de supermarkt.
- Kabels van de sensoren aan de voorzijde hangen los onder de auto.
- Connectie met telefoon en App loopt continue vast
- Telefoon als digitale sleutel gebruiken is niet mogelijk
- Plug en charge loopt vast en is niet te installeren.
- Laadpoort sluit niet altijd na het laden
- Snelladen geeft storingen
- Navigatie maakt ook gebruik van fietspaden en wegen met 1 richtingsverkeer, maar dan wel van de verkeerde kant. De navigatie herkent geen hoogte, bij het kruisen van een viaduct of tunnel denkt de navigatie vaak op een andere weg te zitten. Gevolg zijn volstrekt absurde routes, maar ook vastlopen in steden omdat je continue de verkeerde straat in wordt gestuurd.
- De Audi chargers zijn niet altijd juist geplaatst op de map waardoor de navigatie je het bos instuurt en zonder Google maps de laadpaal nooit zult bereiken
- De assistentiesystemen remmen en sturen onverwacht omdat deze gekoppeld zijn aan de onjuist werkende navigatie.
- Telefoon verbinding met bluetooth is onstabiel en vliegt er vaak uit.
- Dataverbinding werkt niet en loopt vast bij activering
- Het openen van de achterklep met de voet werkt niet
- Voor zover de app werkt, zijn er enorm veel inconsistenties tussen zaken in de auto en in de app. Het lijkt door 2 compleet verschillende teams geprogrammeerd te zijn.
Situatie eind Juni:
- Kabels van de sensoren aan de voorzijde zijn weer aangesloten
- Dataverbinding werkt weer
- Telefoon lader werkt niet, bij plaatsen telefoon de melding : “vreemd voorwerp”
Situatie begin Okt:
- Problemen met het sluiten van de laadpoort lijken opgelost
- Foutmeldingen bij snelladen zijn niet meer voorgekomen
- Plug en charge is succesvol geïnstalleerd
- Onterecht afgaan alarm is opgelost
- Dataverbinding werkt niet meer, oude probleem is terug
- Het navigatie scherm loopt in zijn geheel vast tot een zwart scherm. Na het afsluiten en openen van de auto komt het scherm weer terug.
- “Pro-actieve bescherming van inzittenden” valt uit tijdens het rijden
- Tijdens het rijden vliegt de “Adaptieve rijassistent” in storing.
- Bij verlaten auto de melding “Centrale vergrendeling storing”. Vervolgens wil de auto niet meer op slot.
- Melding “Uitstapwaarschuwing momenteel niet beschikbaar”
Situatie eind Okt (na KD2 update):
Eind oktober is gedurende 2 dagen de grote KD2 update geinstalleerd. Dit is een verzameling van een groot aantal bugfixes die veel van bovenstaande problemen zouden moeten oplossen.
- Voor het eerst is de telefoon geconnect en ook als sleutel te gebruiken.
- Dataverbinding werkt weer
- De achterklep is nu wel met de voet te openen
- Navigatie is ongewijzigd, fietspaden en wegen waar het verboden is in te rijden worden nog steeds volop gebruikt. Het onverwacht remmen en bijsturen door de assistentiesystemen dus ook.
- De telefoon verbinding met de bluetooth heeft het 15 min gedaan, daarna vloog hij er weer uit.
- Navigatiesysteem liep ook meteen weer vast. Nu niet met een zwart scherm, maar met de blijvende mededeling “navigatie wordt geïnitialiseerd, wachten aub”.
- Maar de grootste ellende ontstond op de tweede dag. ‘s Ochtends vroeg, koud en regen. Opeens gaat het raam van het bestuurdersportier open…. En wil niet meer dicht. Omgekeerd, thuis droge kleding opgehaald en de auto direct teruggebracht naar de dealer. Vervolgens een Audi A6 e-tron meegekregen.
Begin Nov:
Gedurende 6 dagen heb ik redelijk probleemloos in de Audi A6 e-tron als leenauto kunnen rijden. Maar toen liep deze compleet vast tijdens het rijden. Ondermeer de volgende meldingen:
- Noodgevalassistent: momenteel beperkt beschikbaar.
- Assistant kruisend verkeer achter: Storing!
- Actieve frontassistent: momenteel niet beschikbaar.
- Afstandswaarschuwing: nu niet beschikbaar.
- Rijstrookwisselwaarschuwing: Storing!
- Uitstapwaarschuwing: Storing!
- Afbuigassistent achter: Storing!
- Pro-actieve bescherming van inzittenden: nu beperkt.
Ook na het opnieuw opstarten blijft alles in storing vliegen en vastlopen. De dealer heeft de auto opgehaald. Mijn eigen Q6 weer teruggekregen. Deze zou nu echt goed moeten zijn volgens de dealer.
Medio Nov:
- Het probleem met opengaande ramen is niet meer voorgekomen
- Telefoonlaad probleem is weer terug
- De app geeft diverse synchronisatie problemen en errors, wel andere dan voor de KD2 update
- Tijdens het rijden werd ik wederom verrast door weer een hele rij aan storingsmeldingen:
o Noodgevalassistent: momenteel beperkt beschikbaar.
o Grootlichtassistent: momenteel niet beschikbaar
o Afstandswaarschuwing: nu niet beschikbaar
o Waarschuwing verlaten rijstrook: momenteel niet beschikbaar
o Actieve frontassistent: momenteel niet beschikbaar
o Verkeerstekenherkenning: momenteel niet beschikbaar
o Verkeerstekenherkenning: momenteel beperkt.
Ik heb de auto weer laten ophalen door de dealer. Ik heb echt geen vertrouwen meer in Audi, je rijdt continue met het gevoel rond wat het volgende probleem gaat zijn. Long story short: “Beste klant meer updates dan dit hebben we als dealer niet beschikbaar. Wij denken dat het wel verantwoord is om met deze auto door te rijden.”
Hierbij is het goed om te beseffen dat het probleem niet bij de dealer ligt. Zij hebben nagenoeg geen invloed op het software development proces van Audi. De dealer doet zijn stinkende best, is cooperatief, maar baalt ook enorm.
Pon Customer Care is een ander verhaal. Zij geven simpelweg aan dat je het maar met de dealer moet uitzoeken. Pas als je problemen met de dealer hebt kunt je voor bemiddeling bij Pon Customer Care terecht. Het is redelijk beschamend hoe Pon niet alleen de Audi rijder, maar ook haar dealers in de kou laat staan.
Bij verdere ontwikkelingen zal ik deze review verder updaten.
PRIVATE LEASE Audi Q6 e-tron
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Audi Q6 e-tron Advanced edition performance 100 kWh
- 2025

Audi Q6 e-tron S-Line 83 kWh | LED Plus | Stuurverwarming | 360° camera | Dodehoek detectie | Stoelverwarming v+a | Elektro. kinderslot |
- 2025

Audi Q6 e-tron e-tron quattro 100 kWh | Trekhaak | Pano | B&O | MMI pro | Oled | Matrix | Carplay | Headup |
- 2025

Dubbeltest: Audi Q6 e-tron vs Polestar 4 – Fossielerfgoed of een schone lei?

€5.000 toch nog te duur voor een eerste auto? Deze occasions koop je voor €3.000

Deze Toyota Carina II Wagon is wat wij ooit een flinke bak vonden - In het Wild

Deze Opel Ascona is niet mooi, maar geeft wel een perfect tijdsbeeld - Liefhebber gezocht