Audi Q5 2.0 TFSI 252pk quattro sport (2018)
Uitvoering | Q5 2.0 TFSI 252pk quattro sport |
Bouwjaar | 2018 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Luxe zuipschuit
The good: fijne (gezins)wagen, prima rijeigenschappen, zeker voor een SUV. Lekker snel (menig auto eruit getrokken). Alles ademt kwaliteit.
The bad: software nog niet uitgekristalliseerd, regelmatig vreemde meldingen, alarm wat zomaar afgaat, plotselinge ingrepen terwijl je stilstaat, cruise control besluit zelf de snelheid aan te passen nav. verkeersborden (irritant). Parkeersensoren erg ruim afgesteld, piepen te snel en teveel
The ugly: Hij zuipt als een tempelier. In de specs staat gemiddeld 1 op 14,5, maar ik mag blij zijn als ik 1 op 9 haal. Nou goed als ik heel rustig rijdt 1 op 10. Mijn vorige Q5 uit 2014 reed volgens mij veel zuiniger.
Herkent iemand deze ervaring?

Audi Q5 2.0 TFSI quattro Launch Edition / PANO / ELEKT. KLEP / ACC / LUCHT VERING / STOELVERW. / VOL LEER /
- 2017

Audi Q5 50 TFSI e quattro S edition / Quantum grijs /
- 2021

Audi Q5 55 TFSI e S edition Competition 3x S Line / Full option / Luchtvering / Panorama / B&O Sound / Audi exclusive / Winterset /
- 2020