Audi A6 Avant 2.0 TDI 177pk Pro Line S (2013)

Audi A6 Avant 2.0 TDI 177pk Pro Line S (2013)

UitvoeringA6 Avant 2.0 TDI 177pk Pro Line S
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2013

Zeer fijne reisgenoot!

Na bijna 8 jaar en 360.000 km in een Audi A6 Avant 2.7 TDI Pro Line H6 te hebben gereden, werd het tijd voor een opvolger. Door de goede ervaringen met Audi, hebben we weer voor een A6 gekozen:

Audi A6 Avant 2.0 TDI (177 pk) Pro Line S
Kleur: Havanna Zwart
Interieur: Kaneelbruin leder, af-fabriek
M.M.I Navigatie Plus
Lichtpakket
18 inch Lichtmetalen Velgen

Een complete, mooie auto. De uitrusting van het Pro Line S pakket is al heel goed. Xenon, led, parkeersensoren voor en achter, navigatie, multifunctioneel lederen sportstuurwiel enz.

We hebben de auto begin december besteld bij de Vallei Autogroep in Veenendaal. Erg goed geholpen door Nadeem. In april hebben we de auto opgehaald in Ingolstadt (Duitsland). Wat een ervaring! Zeker aan te bevelen! Lunch, rondleiding door de fabriek, auto onthullen + uitleg en natuurlijk de Audi-Shop. Meteen al een flink stuk gereden terug naar huis 650 ong.)

Verbruik is tot nu toe ongeveer 1:17. Soms is 1:18 of 1:19 haalbaar. Auto kan je instellen op Dynamic, verbruik gaat omlaag maar de auto trekt sneller op.

Comfort:
Stoelen zitten goed en zijn goed in te stellen. Helaas geen stoelverwarming, maar ja. Je kan niet alles hebben.
Bij het optrekken hoor je alleen een lichte brom. Bijna geen windgeruis. Als de radio uitstaat hoor je soms alleen de banden. Navigatie werkt goed, goeie kaarten en mooi vorm/weer gegeven. Soms start de navigatie alleen wat traag op. Airco werkt goed, op vakantie naar Italië de hele tijd aangestaan. *5 sterren*

Prestaties:
De 2.0 TDI doet goed zijn werk! In samenwerking met de Multitronic gaat alles lekker vlot. Behoefte aan de 204/245/313 pk is er niet. Op de Autobahn eventjes 220 gereden, ik denk dat het nog wel sneller kan. Bij mijn vorige A6 (2.7 TDI Pro Line H6 uit 2005) had ik een handbak. In het begin was het nog wel even wennen dat je niet hoeft te schakelen. Maar na een tijdje is het heerlijk. Stoplichtsprints of even snel inhalen gaat lekker vlot. (Niet dat ik asociaal rijd hoor).

Betrouwbaarheid
De betrouwbaarheid zit volgens ons wel goed. Nooit problemen gehad met de vorige A6 en de A4. Verwachten we ook niet.

Kosten:
Zit wel goed. Natuurlijk is de A6 een dure aankoop, maar wie 'premium' wil, moet bijbetalen! Verbruik is oké (al eerder geschreven).

Plus en min punten

+ comfort
+ prestaties
+ afwerking
+ verbruik
+ ledpakket werkt effectief en is helder
+ Goede weergave van de parkeersensoren op het navigatiescherm

- trage opstart navigatie
- hoorbaar wind/band geruis snelweg

Conclusie:
Hele fijne auto. De looks, prestaties, afwerking etcetra, allemaal top! Zeker een aanrader. Tot de volgende update! Ik zal ook nog een review aanmaken van onze tweede auto, een Audi A1.

Update 1

Beste lezers,

Inmiddels zijn we de 20.000 km gepasseerd. In volle tevredenheid! Hier een nieuwe update met nieuwe ervaringen.

Een paar zaken op een rijtje:
- Verbruik ongeveer 1:17
- Nieuwe foto's toegevoegd

Inmiddels voel ik me helemaal thuis in de auto, zo'n fijne auto heb ik nog nooit meegemaakt!

M.M.I Plus:
Heel fijn systeem. In het begin dacht ik, wat voegt dit systeem eigenlijk toe? Nu denk ik daar heel anders over! Anders dan de gewone navi heb je nu beschikking over het Google Maps systeem. Heel mooi vormgegeven kaarten! Navigatie is merkbaar sneller geworden. (Geen idee hoe 't komt..).

Audi Drive Select:
Het vaakst staat ie op efficiency. Hiermee kun je heel zuinig, doch snel rijden. Als je de kans krijgt om even een snelle inhaalsprint uit te voeren, moet je hem in de dynamic zetten, geweldig! Je voelt een soort duw in je rug. Het verbruik daalt helaas aanzienlijk als je hem te lang op de dynamic stand laat staan.

Interieur:
Elke keer weer krijg ik een glimlach om mijn mond als ik in de auto stap. Wat is het toch een mooi interieur. Perfecte materialen, mooi vormgegeven, alles zit goed op z'n plek. De stoelen zitten ook heel erg fijn. Na een lange reis stap je uitgerust uit. Het lichtpakket is ook echt een must have! De dorpels en de handgrepen worden verlicht, twee led-lampjes aan de zijkant van de kofferbak, en alle knopjes onder de navigatie.

Exterieur:
Ik kijk serieus elke keer om als ik wegloop (: ! Ik vind hem echt bloedmooi! Het xenon geeft echt een bak licht, je wilt niet weten! Laatst zag ik een A6 Avant staan zonder S-Line pakket. Dan vind ik 'm toch echt minder mooi, vooral de achterkant.

Conclusie: Een ontzettend mooie auto die je in alle comfort overal heen brengt. Op de snelweg cruisen of juist het gaspedaal diep indrukken, alles gaat geweldig. Tot de volgende update!

Kleine update: Winterbanden en Wintercheck

Even een kleine update.
Inmiddels zijn we een kleine 5.000 km verder, tot grote tevredenheid!

Afgelopen zaterdag naar de dealer geweest (Vallei Autogroep Veenendaal) en daar de winterchec laten uitvoeren (€19,95 euro).
Leuk was dat je meemocht naar de garage en dus ook onder de auto mocht kijken en veel informatie hoorde over de auto.

De monteur gaf ook aan dat er een airbag-lampje branden. Meteen daar ook even naar laten kijken. Is later weer opgelost.

Ze hebben ook meteen een sterretje gemaakt. Duurde drie kwartier, dus meteen winterbanden uitgezocht. We hadden de keus tussen twee orginele Audi velgen: 16 inch en 18 inch (€1295 euro en €2150 euro) en tussen andere niet-originele Audi velgen: 17 en 18 inch (rond de €1400 euro). De keus is gevallen op de originele Audi velgen (18 inch). De dealer toonde aan dat Audi velgen beter zijn en langer mee gaan. Binnenkort weer terug om ze te laten monteren.

Voor de rest geen nieuws. Verbruik rond de 1:17,5.
De plus- en minpunten blijven:

+ De looks
+ Navigatie
+ Comfort
+ Stoelen
+ Geen kraakjes, rammeltjes etc.

- Band en windgeruis snelweg
- Parkeersensoren voor: als je een parkeervak in rijd piepen ze niet

Voor de rest niets dan lof.