Audi A6 2.0 TDI 170pk Advance (2010)
Uitvoering | A6 2.0 TDI 170pk Advance |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
A6
Een nieuwe werkgever medio 2010, dus voor mij betekent dat vrijwel automatisch een nieuwe (lease) wagen. Ik had er nog heel even aan gedacht om zelf een auto te kopen of te importeren vanuit Duitsland maar aangezien ik alleen zakelijk erg veel kilometers maak was het omslagpunt voor mij snel bereikt en dus gekozen voor Lease. Mijn vorige wagen was een Volvo XC 70 waar ik prima ervaringen mee heb gehad, maar na 2 Volvo's toch overgestapt naar een Audi. Waarom de A6 Sedan? Eigenlijk heel simpel ik heb er voor gekozen om een van de laatste versies / Series van 2010 te kiezen tegen een zeer aantrekkelijk (Financieel)voorstel van Audi. Het betreft dus een zogenaamde Voorraad, Stockwagen noemen we dat hier in Belgie, een auto die je heel gemakkelijk via de Audi Website kunt uitkiezen en bestellen. Op voorraad stond een zogenaamde Advance uitvoering met de belangrijkste opties die eigenlijk iedereen wil hebben....
In Basis een Zwarte 2.0 TDI met 170 PK, een Multitronic automaat, 17" lichtmetaal, Navigatie professioneel met een groot beeldscherm en Harddisk, daarbij een uitgebreid Radio systeem met DVD speler, een CD wisselaar voor 6 CD's en jawel een Tweetal SD slots om een uitgebreide muziek collectie in te huizen. Zelf had ik nog twee SD kaarten van elk 8 GB en via het MMI kun je heel snel zoeken en selecteren, prima optie die eigenlijk in iedere auto zou moeten zitten. Als laatste natuurlijk een Zwart Lederen interieur met Stoelverwarming, heel erg prettig in deze barre en koude tijden!
Op dit moment heb ik nu ruim 15.000 probleem vrije kilometers gehad en eerlijk gezegd de Audi Sedan bevalt mij prima, zeker ook omdat ik hiervoor een drietal Station wagens heb gehad, Saab 9-5 Estate, een V70 en een XC 70 en dat rijdt toch net even anders dan zo'n A6.
Een aantal reviews op Autoweek zijn niet geheel probleemloos lees ik met deze A6 serie, daar had ik wel wat bedenkingen over maar de mijne is echt prima, ik werd door de Dealer bij 5.000 KM uitgenodigd om heel even langs te komen voor een eerste controle en daar hebben ze alleen mijn ruitenvloeistof bijgevuld en een heel klein beetje Olie en voor de rest niets. Geen enkele rammel, piepje of Kraakje ook niet tijdens de stevige vorst periode.
In de maand December heb ik bij de Leasemaatschappij (ING) winterbanden aangevraagd en deze zijn nog dezelfde week gemonteerd.
Ik zal u een update verstrekken over een paar maanden en u mijn ervaringen vertellen.
Update
De eerste +30.000 KM beurt heeft hij net gehad, ik ben hem wel 2 dagen kwijt geweest vanwege een terugroep actie van de MultiTronic, de garage liet mij een schrijven zien van Audi dat er een mogelijk probleem zou kunnen optreden met een afsluitringetje in de bak zelf! De consequentie was wel dat de gehele Multitronic, onder garantie, gedemonteerd zou moeten worden. Persoonlijk heb ik helemaal niets gemerkt van dat mogelijke probleem, maar goed, als nette bestuurder geef je daar dan maar gehoor aan. Ik heb wel 2 dagen mogen afzien met een VW Polo Spaardiesel als huurwagen, de tweede dag na 400 KM met dat ding te hebben gereden was ik doodmoe!
De voorruit heb ik ook gelijktijdig laten vervangen want daar zat nog (steeds) een behoorlijke scheur, cadeau van afgelopen winter op de Slechte Belgische wegen.
De Winterbanden had ik eind Maart al laten omwisselen, maar verder ben ik helemaal niets van problemen tegen gekomen, het rijdt nog steeds fantastisch en zonder problemen. Het brandstofverbruik hou ik eigenlijk helemaal niet bij, maar ik weet alleen dat ik gemiddeld met een volle tank diesel, zo'n 60 tot 65 Liter diesel toch een 900 KM ver kom. Prima actieradius voor mij.
PRIVATE LEASE Audi A6

Audi A6 Avant 3.0 TFSI quattro Pro Line Plus | Panoramadak | Trekhaak | Camera | Leder | Navigatie | Cruise Control | LMV
- 2011

Audi A6 Avant 2.0 TFSI Pro Line 2 x S-Line Binnen-Buiten / Originel NL Auto / Goed Onderhouden / Afneembare Trekhaak / Leder / NAP
- 2011

Audi A6 2.8 FSI / Youngtimer / 2nd owner / A1 example / 1st paint / ONLY 23110KM!
- 2009