Audi A4 Avant 2.0 TDI 143pk Business Edition (2011)

Audi A4 Avant
Audi A4 AvantAudi A4 AvantAudi A4 AvantAudi A4 AvantAudi A4 AvantAudi A4 AvantAudi A4 AvantAudi A4 AvantAudi A4 AvantAudi A4 AvantAudi A4 AvantAudi A4 AvantAudi A4 AvantAudi A4 AvantAudi A4 AvantAudi A4 AvantAudi A4Audi A4Audi A4Audi A4

UitvoeringA4 Avant 2.0 TDI 143pk Business Edition
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2014

Prima voorloopauto

Sinds 1 april als voorloopauto een Audi A4 2.0TDI avant. Morgen lever ik hem in voor mijn keuze (Seat Alhambra TDI DSG Style Business) dus daarom nu een review.

Ondanks dat deze auto iets meer dan 3 jaar oud is en al 157k op de teller heeft bij aflevering ziet hij er nog als nieuw uit (behalve dan een flinke put op de motorkap). Navigatie is dan wel van 2011 maar voldoet prima en werkt snel genoeg.

Deze auto heeft de afgelopen 4 maanden precies geleverd wat ik bij "premium" zou verwachten: rijdt nog als nieuw, interieur nog als nieuw, geen enkele slijtage in het interieur ondanks de flinke km-stand. Alles voelt nog volkomen fris. Ik zou zelf niet heel snel prive een auto kopen met deze km stand maar hier zou iemand echt nog een fantastische auto aan hebben!

Rijcomfort van deze diesel is prima, bij 125km/u nauwelijks motorgeluid en alleen wat wind en rolgeluiden. Motor pakt goed op mits in het juiste toerenbereik en kan perfect meekomen in het verkeer. Ook de top van 210 wordt gemakkelijk gehaald (ook al is dat niet heel relevant, geeft wel aan hoe gemakkelijk deze auto presteert).

Van binnen ziet het er allemaal des-audis uit natuurlijk: zakelijk, zwart, strak en tikje saai maar met een hele hoge kwaliteitsbeleving van bijvoorbeeld de knoppen etc. Ook na bijna 4 jaar voelt dit allemaal nog heel erg degelijk.

Onderhoudskosten kan ik niets over zeggen: ben niet in de garage geweest sinds april (15000km) maar voelt allemaal nog zo goed dat dit denk ik wel goed zit. Ik weet natuurlijk niet wat de vorige berijder heeft laten verspijkeren aan deze auto maar ik denk dat dat wel mee valt.

Enige minpunten:
Deze auto is echt erg laag met in/uitstappen maar als je eenmaal zit is het ok.
Verbruik is ongeveer 20% hoger dan de gemiddelde fabrieksopgave maar aangezien ik voornl. snelwegkm rijdt is de afwijking nog veel groter. T.o.v. de fabrieksclaim voor buiten de bebouwde kom (4.5l/100km) kom ik niet verder dan maximaal 5.5l. Gemiddelde rit w-w verkeer meestal rond de 6.1l en dat is toch wel veel!