Audi A4 2.5 TDI 155pk (2001)
Uitvoering | A4 2.5 TDI 155pk |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Ik ben zeer tevreden over deze A4. Heerlijke auto. Ziet er goed uit en rijdt fantastisch. Afwerking is erg Audi, dus effectief en goed. En de service bij Audi is hoogstaand! Het is m’n eerste diesel. Hiervoor reed ik in een TT. Maar ik moet zeggen dat het rijplezier en het meer praktische gebruiksnut van deze auto de overgang wel wat hebben verzacht. De 2.5 TDI heeft een erg korte 1 en nodigt mede daardoor (en vanwege geen quattro) niet uit tot racen. Maar als je er op gaat staan is er in alle versnellingen heel veel trekkracht aanwezig. In Duitsland 230 km/u als top gehaald. En het verbruik blijft aangenaam (gecombineerd 1:14). Binnenruimte valt achter wat tegen. Maar met m’n 1.90m zit ik voorin erg comfortabel. Ook op de langere afstanden. De 120.000km-beurt was prijzig. EUR 1.300 incl distributieriem en remschijven voor. De V6 vergt volgens de dealer nogal veel van de voorremmen.
Xenonlamp stuk, zou niet moeten kunnen,viel onder de 2 jarige A-selectie-garantie (blijkbaar niet standaard bij alle Audi dealers, wel in Arnhem).
Van de verlichting (incl dashboardkastje) is al menig lampje inmiddels vervangen, maar dat was bij andere auto"s die ik heb gehad niet anders.
Audio-installatie van Audi heeft moeite met sommige cd"s.
Parkeerassistentie vertoont soms kuren, komt bij volgende beurt.